in

Čistoća ne može obrađivati građevinski otpad

Čistoća ne može obrađivati građevinski otpad
Slatka-Tajna.Eu
Čistoća ne može obrađivati građevinski otpad

Ne stižu obavljati ni osnovnu zadaću

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zagrebački HSLS poručio je danas da Čistoća ne može projektirati i urediti lokaciju za privremeno skladištenje i obradu građevinskog otpada koji će nastati tijekom procesa obnove, s obzirom da ne stiže obavljati ni osnovnu zadaću redovitog odvoza komunalnog otpada.

Na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine naći će se Provedbeni program mjera postupanja s uklonjenim materijalom i građevnim otpadom nastalim u postupku obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba.

HSLS podržava donošenje tog programa, međutim upozorava na nekoliko problema.

Sporno mu je što je posao projektiranja i uređenja lokacije za skladištenje građevinskog otpada povjereno komunalnom društvu Čistoća koje, napominju, ne odvozi redovito komunalni otpad, zbog čega je i osnovano.

Umjesto Čistoće, drži HSLS, posao bi trebao dobiti Zagrebački centar za gospodarenje otpadom doo.

– Ako to poduzeće može voditi projekte sortirnice, kompostane i centra za gospodarenje otpadom, zašto ne može voditi i navedeni projekt, tim više što je isto poduzeće vlasnik drobilice za obradu građevinskog otpada, navodi se u priopćenju HSLS-a.

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću zamjeraju da se nije informirao o kapacitetima kojima gradske tvrtke raspolažu, te da još uvijek nije uredio lokaciju na kojoj će se zbrinjavati građevinski otpad od srušenih objekata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Što se čekalo do danas? Smatramo da se lokacija već mogla urediti jer ne iziskuje skupe i složene projekte odnosno građevinske radove, dodali su.

HSLS smatra da je nova lokacija već mogla biti u funkciji jer je Grad Zagreb sredstvima iz EU fondova nabavio i drobilicu za građevinski otpad, premda ona još uvijek nije u operativnom stanju.

Obrađeni građevinski otpad trebao bi se predati ovlaštenim pravnim ili fizičkim osobama na daljnju uporabu. Međutim, u zagrebačkom ogranku stranke tvrde da je riječ o resursu koji bi trebalo iskoristiti, stoga pitaju zašto Zagrebački holding ne bi koristio takav materijal kao građevinski materijal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAMENOM SAM RAZBILA ŠOFERŠAJBNU: Editu Aradinović izjela ljubomora

KAMENOM SAM RAZBILA ŠOFERŠAJBNU: Editu Aradinović izjela ljubomora

“SIJEVA” GOLOTINJA: Luna Đogani aktivna na Tik Toku

“SIJEVA” GOLOTINJA: Luna Đogani aktivna na Tik Toku