in

RAT UŽIVO: Žestoki raketni udari na Mikolajev, Rusi u okupirani Sevastopolj vraćaju ratne brodove, snimke teških gubitaka agresorske vojske…

RAT UŽIVO: Žestoki raketni udari na Mikolajev, Rusi u okupirani Sevastopolj vraćaju ratne brodove, snimke teških gubitaka agresorske vojske…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Žestoki raketni udari na Mikolajev, Rusi u okupirani Sevastopolj vraćaju ratne brodove, snimke teških gubitaka agresorske vojske…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw3ykzuwqaqzwek.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw3ykzuwqaqzwek.jpg”,”caption”:””,”bg”:”30373e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw4q58twqaii5pe.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw4q58twqaii5pe.jpg”,”caption”:””,”bg”:”b9c1c0″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw26flgxeaax8yq.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw26flgxeaax8yq.jpg”,”caption”:””,”bg”:”bbb573″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw4eimkxoaavqss.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw4eimkxoaavqss.jpg”,”caption”:””,”bg”:”716a4c”}]

08.10 Rusija vratila u okupirani Sevastopolj raketne brodove tipa 1241 “Molnija-1”, javljaju ukrajinski mediji.

08.00 Rusi su žestoko raketirali Mikolajev, strahije se da ima žrtava, javlja Ukrainska pravda.

Slika

07.00 Članice NATO-a potpisat će danas pristupne protokole nužne za pozivanje Švedske i Finske u vojni savez na svečanosti u sjedištu NATO-a u Bruxellesu. Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde i njezin finski kolega Pekka Haavisto sudjelovat će na svečanosti uz predstavnike 30 članica zapadnog vojnog saveza.

Protokoli omogućuju glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu da uputi službeni poziv Švedskoj i Finskoj da se pridruže savezu, no proces ratifikacije mogao bi potrajati. Buduće članice moraju proći protokole, proces koji obično uključuje nacionalne parlamente. Procjenjuje se da će proći još šest do osam mjeseci prije nego što Švedska i Finska uđu u NATO.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Potresene ruskom invazijom na Ukrajinu, Švedska i Finska podnijele su zahtjev za članstvo u NATO-u 18. maja. No Turska je sedmicama blokirala njihovu kandidaturu iz bojazni povezanih s terorizmom. Naime, svako novo pristupanje NATO-u zahtijeva jednoglasnost svih članica.

Blokada je prestala nakon što su se trojica čelnika dogovorila da će surađivati ​​u nizu protuterorističkih napora, uključujući sporazume o izručenju te nakon obećanja o ukidanju embarga na oružje.

06.00 Lisičansk, posljednji veliki grad u Luhanskoj oblasti istočne pokrajine Donbas koji je bio pod ukrajinskom kontrolom, pao je u potpunosti u ruske ruke. I dok je bitka za njegov “grad blizanac” Severodonjeck s druge strane rijeke Siverski Donjec trajala gotovo mjesec dana, a ako računamo borbu za okolicu grada i mnogo dulje, Lisičansk je pao u manje od tjedan dana otkako su ruske i separatističke snage dospjele do predgrađa.

Guverner Luhanske oblasti Serhij Hajdaj prošli utorak je saopćio da je “situacija u Lisičansku i oko njega sad iznimno teška”, da je “prekinuta opskrba vodom, plinom i strujom” te da “cijela ruska horda juriša” na grad iz više smjerova, pri čemu razara civilne objekte bez ikakve zadrške.

Pet dana kasnije, u nedjelju, ukrajinska vojska i predsjednik Volodimir Zelenski potvrdili su ono što su ruski separatisti i čečenske postrojbe (formalno dio Ruske nacionalne garde) objavili već u subotu: da su zauzeli cijeli grad.

“Nakon teških borbi za Lisičansk, obrambene snage Ukrajine bile su se prisiljene povući sa svojih položaja i linija”, priopćio je glavni stožer ukrajinske vojske ističući da su to napravili “radi očuvanja života ukrajinskih branitelja”, dok je Zelenski obećao da će se ukrajinske snage “vratiti (u grad) zahvaljujući našoj taktici i ubrzanju pošiljke modernog naoružanja”.

05.00 Ukrajinska 40. topnička i 93. mehanizirana brigada tuku rusko oklopno oružje u Harkivskoj oblasti.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Navijači “Olimpije” otjerali nasljednika Prosinečkog

Navijači “Olimpije” otjerali nasljednika Prosinečkog

AKO MUŠKARAC NIJE USPJEŠAN NEKA NE PRILAZI: Jovana Jeremić je strastvena i čudna

AKO MUŠKARAC NIJE USPJEŠAN NEKA NE PRILAZI: Jovana Jeremić je strastvena i čudna