in

Otkrivamo vam kako izgleda baštenski sto napravljen od stare malezijske kuće

Otkrivamo vam kako izgleda baštenski sto napravljen od stare malezijske kuće
Slatka-Tajna.Eu
Otkrivamo vam kako izgleda baštenski sto napravljen od stare malezijske kuće

Indonezijsku tikovinu iz srušene malezijske kuće, stari ambar i tradicionalne kutije za rižu koje su koristili uzgajivači, kompanija JYSK pretvorila je u baštenski nameštaj, u kojem se posebno ističe EBBESKOV, sto koji će se ovog ljeta savršeno uklopiti u vaše dvorište ili terasu. Podaci ukazuju da se u Bosni i Hercegovini godišnje generiše 1,2 miliona tona komunaknog otpada, od kojeg se skoro 100.000 tona ne tretira. Svakodnevno gomilanje otpada doprinosi globalnom ekološkom problemu i zato je korištenje i kupovina recikliranih materijala prvi korak ka očuvanju okoliša. Kako bi doprinijela rješavanju ovog problema, kompanija JYSK usmjerila se na proizvodnju recikliranih proizvoda, a u najnoviju kolekciju uvrstila je upravo baštenski sto od reciklirane tikovine.

 

Rikke Blæsild, menadžerica za liniju i dizajn u kompaniji JYSK, istakla je da se broj proizvoda koji su u potpunosti ili djelimično napravljeni od recikliranih materijala povećava svake sedmice.

 

“Kompanija JYSK posvećena je smanjenju utjecaja na okoliš i klimu. Reciklaža materijala umjesto njihovog odlaganja pomaže u očuvanju resursa Planete i zato ćemo nastaviti da podržavamo pozitivne promjene proizvodeći nameštaj napravljen od recikliranih materijala”, dodala je Blæsild.

 

Reciklaža je budućnost

 

Tikovina od koje je izrađen EBBESKOV baštenski sto ima FSC® certifikat za reciklažu (FSC® N001715), koji pokazuje da je drvo verifikovano kao zaista reciklirano. Reciklažom se godišnje u svijetu uštedi 700 miliona tona u emisiji ugljen-dioksida (CO₂), a recikliranje samog drveta pomaže u zaštiti svjetskih šuma.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tikovo drvo potiče sa plantaža jugoistočne Azije i može narasti do visine od 30 do 40 metara, a upravo indonezijska tikovina smatra se najkvalitetnijom na svijetu. Stablo tikovine često dostigne i do 100 godina starosti, a ova biljka je posebno poznata po svojoj sposobnosti da se pod utjecajem vjetrova savija, ali ne lomi, a pored toga, veoma je otporna i na vodu. Kombinacija jedinstvenog sadržaja tikovine i debelih vlakana olakšava rezanje i kreiranje raznih oblika, zbog čega je ovo drvo pogodno za izradu različitih vrsta namještaja.

 

JYSK kao kompanija sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima. Dugi niz godina učestvuje u povećanju svijesti svojih kupaca i

 

 

dobavljača te radi sa najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama kako bi bili sigurni da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šta su to “teretana” usne

Šta su to “teretana” usne

Messijev telefonski poziv mogao bi zatresti nogometni svijet

Messijev telefonski poziv mogao bi zatresti nogometni svijet