in

Nikolina je montirala pljačku nakita u Hrvatskoj! Miša Grof: Ostalo joj još zlata u vrijednosti od preko 500.000 eura! – Senzacija

Nikolina je montirala pljačku nakita u Hrvatskoj! Miša Grof: Ostalo joj još zlata u vrijednosti od preko 500.000 eura! – Senzacija
Slatka-Tajna.Eu

Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, i dalje ponavlja da je Nikolina Pišek odgovorna za smrt njegovog sina Vidoja Ristovića, koji je preminuo 8. maja, tokom masaže, od posljedica zastoja srca.

U razgovoru za Kurir ekskluzivno je citirao prepisku između njegovog nasljednika i snajke, u kojoj ona navodno traži pare od Vidoja, tvrdeći da je to radila gotovo svakodnevno. Miša Grof je ispričao i šokantnu tvrdnju da Nikolina stoji iza pljačke apartmana na Hrvatskom primorju Kaštel Stari, koja se desila prije skoro dvije godine, kad je njoj i Vidoju nestao nakit iz sefa u vrijednosti od 270.000 eura i 68.000 u kešu.

Da li ste u kontaktu s Nikolinom?

– Nisam, vidio sam je posljednji put kada je bila ovdje, kada smo davali Vidoju 40 dana. Vidio sam u novinama njene slike u crvenoj haljini, sa cvijećem u kosi. Meni je to strašno, muž joj se još nije ni ohladio, a ona priča da je to bila velika ljubav. On je jadan morao da ispunjava sve njene želje, luda žena, luda skroz, nema tu šta. To što priča da bi se moj sin mene stidio da vidi šta radim, lupa gluposti, ima sreće da je nisam udavio. Ona da priča da bi se sin stidio oca…

Da li je istina da posjedujete dnevnik koji je Vidoje vodio prije smrti?

– Istina je! Ona umire za tim dnevnicima, sve bi dala da ih uzme. Imam dnevnike stare devet godina, sve imam zapisano. Vodio je dnevnik redovno, imam sve njegove rukopise do 7. maja. Posljednji put ga je pisao maltene prije nego što je umro. Imam njegove transkripte u telefonima. Ostale su sve njihove prepiske, iz njegovog telefona je izvađeno 850, uglavnom njenih poruka. Evo pročitaću vam dio razgovora, pa vi procijenite da li je to bila ljubav ili korist:

– Jesi li uplatio novac? – Nisam, sutra ću. – Javi mi se kad uplatiš. Pošalje joj poruku da vidi šta radi Una, ona ne odgovori, ali se onda ponovo javi zbog para. U posljednje vrijeme, vidio sam po njegovom telefonu, on je snimao njihove telefonske razgovore. Sve što ona priča, ali i ono što joj on odgovara. Sve je registrovano, imam stotinu fotografija kao dokaz za ovo što pričam. On to nikada nije radio, ne znam, vjerovatno je počeo da sumnja u sve.

Kako komentarišete to što Nikolina hoće da prodaje nakit koji joj je vaš pokojni sin poklanjao?

– Moja pokojna majka je obožavala nakit i moj pokojni otac je volio da joj ga kupuje. To je bilo zlato sa dijamantima i briljantima, kupovao joj je sve to još prije rata. Uglavnom su to bili ruski komadi nakita. Vidoje je mene onda počeo da pita da li može da daje Nikolini zlato od pokojnih bake i dede, a ja sam mu dozvoljavao. On nije imao nikakve zabrane. Onda je Vidoje mijenjao taj nakit za moderan nakit poput “kartijera” i onda je njoj poklanjao. Imam i fotografije svog nakita koji joj je poklanjao.

Koja je vrijednost tog zlata?

– Ko će to znati tačno u dinar. Bilo je tu preteškog zlata, ali moja majka je umrla prije 13 godina. Još uvijek kod mene stoje cijene nekog zlata koje je on njoj kupovao. Ta narukvica, za koju me pitate, evo ga račun u mojoj kući. Vidoje je tu narukvicu platio 49.600 eura, to je samo jedan komad nakita. Kod nje ima nakita koji vrijedi više od pola miliona eura. Bilo bi tu sigurno milion eura, ali ona je već prodavala zlato.

Kakva je bila Nikolina kad je dolazila kod Vidoja u Beograd?

– Nikada ona nije puno boravila ovdje. Nju iz naše kuće nikada niko nije vidio da se smije, a smije se sada kada mi je sin mrtav i slika se tako. Uvijek je imala ledeno, hladno lice. Ona nikada nije skuhala ručak mom sinu, ovdje jedno jaje nije ispržila ni njemu ni djetetu. Ustane ujutro, ode u teretanu, dođe da se okupa. Poslije toga na kafu u kafić i tu pojede kolač.

Da li vas plaši da će Nikolina okrenuti svoju kćerku protiv vas i da nećete moći da viđate unuku ako joj ne date imovinu?

– E, moja draga gospođice, šta mene može da plaši sada kada sam sahranio sina? Nemam oca, majku, brata, sestru… Nemam nikoga živog od familije, nikoga ja nemam na ovom svijetu, ja sam sam. Šta mene može da plaši sada? Imao sam to dijete koje sam izgubio i šta mene više može da plaši?

Kakav je bio brak Nikoline i Vidoja, po vama?

– Njih dvoje dvije i po godine nisu spavali zajedno. Ona kada dođe, spavala je u kući, a on je odlazio u hotel. Siguran sam da je imala ljubavnike. Nije ona došla iz nekog manastira, niti je časna sestra, ona je jedno zlo!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da li biste nam otkrili neki detalj iz dnevnika?

– To je previše pikantno i sve je još svježe. Iz dnevnika sam saznao da je moj Vidoje svakog mjeseca morao da šalje njenoj kćerki i nekom njenom dečku iz Edinburga određenu svotu novca. Postoje sve uplatnice na Hanu Leonardo. Možeš misliti, da nisu oni potomci Leonarda da Vinčija?! Ma on ih je sve finansirao. U dnevnicima ima materijala da ti se zavrti u glavi. Ja sam njih sklonio kod jedne osobe od povjerenja jer ih je Nikolina više puta tražila, čak je išla i u policiju zbog dnevnika i telefona.

Kako komentarišete to što je Nikolina rekla da vi nju šikanirate godinama?

– Posljednji put kad je bila ovdje, došla je do mene i rekla: “Pa vi mene mrzite!”, ja sam joj na to rekao: “Bože, Nikolina, pa ko bi tebe mogao da mrzi? Pa mi te volimo, svi te volimo. Posebno te ja volim, što bih te mrzio, pa šta si mi uradila, samo si mi ubila dijete?!”

Šta se dešava sa kućom u Zagrebu koju su ona i Vidoje gradili?

– Vidite kakva su vremena, mnogo teška, situacija je neizvjesna, a ona ga je natjerala da u ovoj situaciji ruše novu kuću da bi napravili još veću. Ej, on u ovim vremenima zida kuću u jednoj “bratskoj” zemlji, gdje ne mogu da nas vide. Ona, koja još ni osnovnu školu nije završila, napravila je projekat šta treba da se zida poslije kuće. Postoje projekti, ona je htjela da napravi lift da se gospođa ne bi popela nekoliko stepenica pješke, a i ne mogu njeni kerovi.

Više puta ste pominjali njene pse, zašto vam smetaju?

– Vjerujte mi, ja obožavam životinje, ali ona je otišla u krajnost. Ima ih pet, oni idu kod frizera na feniranje, pedikiri, manikiri. Postoji je dečko koji je radio ovdje kod mene u zgradi, on je otišao glavom bez obzira zbog nje i njenog maltretiranja. Tražila mu je da šeta svih pet kerova odjednom, ma iživljavanje.

Na šta mislite da je Nikolina spremna da bi došla do vašeg porodičnog nasljedstva?

– Na sve! Evo otkriću vam nešto o čemu ćutim godinama. Ona je iscenirala onu pljačku prije dve godine u Hrvatskoj. Tada je njoj navodno odnijeto zlato u vrijednosti od 270.000 eura i 68.000 eura u kešu. Dobio sam informaciju još tada da ona stoji iza svega, a poslije su samo stizale potvrde. Kada su se vratili sa tog odmora, ona je prodala još zlata jer se kao plašila da ih opet ne pokradu. U stvari, ona je prodavala i sklanjala pare sa strane po hrvatskim bankama i računima.

Šta mislite zašto joj je Vidoje davao toliki novac?

– Ja više ne znam. Mislim da sam mu samo dva puta u životu skrenuo pažnju, ali sam vidio da ne vrijedi. Kada smo govorili o toj kući, htio sam cijelu zgradu da im dam. Šta meni samom treba, mogao sam da pređem u neki stan i da im dam sve ovo ovdje ako joj je bila mala onolika kuća što su imali. Ona nije htjela, bila joj je malo cijela zgrada, njoj je sve bilo malo. Htjela je pošto-poto da završi tu kuću u Zagrebu. Samo je gledala da što više para i zlata odnese tamo i da tamo ima nekretnine. Navodno, dijete će bolje živjeti tamo, sigurnije joj je bilo. Tada sam govorio da to nije pametno jer mi, Srbi, nismo baš omiljeni u Zagrebu. Ona je govorila kako lupam gluposti i kako nas obožavaju.

ekskluziva.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prvih šest mjeseci 24 posto bolje od rekordne turističke 2019.

Prvih šest mjeseci 24 posto bolje od rekordne turističke 2019.

Digitalne tehnologije olakšavaju život: BiH na samome početku nivoa razvoja pametnih gradova

Digitalne tehnologije olakšavaju život: BiH na samome početku nivoa razvoja pametnih gradova