in

VJEŽBAO SAM KOD KUĆE: Kenan Dervišević se teško odlučio za “Zvezde Granda”

VJEŽBAO SAM KOD KUĆE: Kenan Dervišević se teško odlučio za “Zvezde Granda”
Slatka-Tajna.Eu

Nevjerovatan vokal i talenat, Kenan Dervišević koji se našao na visokom četvrtom mjestu u finalu “Zvezda Granda” priznaje da je strpljivo čekao svojih pet minuta, a sada konačno živi svoj san.

– Želja za pjevanjem je kod mene prisutna od kad znam za sebe, ali želja za “Zvezdama Granda” je bila od kada je pobijedio naš Gile. I tako, godinu za godinom, hoću, pa neću i na kraju potpuno slučajno sam pio kafu sa drugarom koji me je natjerao da se prijavim i da odmah popunim formular. Poslao sam tada dva klipa gdje pjevam i svoje osobine i napisao sam da sam tremaroš. Svima se u prvom krugu tesu noge – prisjetio se Kenan.

Iako na sceni i sa mikrofonom u ruci djeluje da ništa ne može da ga poremeti, zvijezda “Granda” ne krije da je strah od takmičenja bio prisutan dugi niz godina, te se lomio da li da skupi hrabrosti i okuša svoju sreću.

– Ja sam se zapravo za “Grand” spremao dugi niz godina. Kod kuće sam vježbao i većinu vremena proveo sam vježbajući. Nisam imao nikoga stručnog da mi pomogne, ali sam slušao svoje omiljene pjevače kako oni to izvode. Uzor mi je Šaban Šaulić i njega sam najviše slušao – otkrio je finalista.

Još jedna velika želja ostvarena mu je čim je kročio na “Grandovu” scenu budući da je dobio priliku da bude dio tima Dragana Stojkovića Bosnaca koji je jedan od njegovih uzora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– On je osvjestio moj um, naučio me da razmišljam o pjesmi kada je pjevam i probudila se ta emocija nekako- tvrdi Dervišević.

(Express/ Grand)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pripadnik Hrvatske vojske tijekom obuke zadobio opekline II. stupnja

Pripadnik Hrvatske vojske tijekom obuke zadobio opekline II. stupnja

Lana izborila treće finale na Mediteranskim igrama

Lana izborila treće finale na Mediteranskim igrama