in

Sve je spremno za Veliko finale Sportskih igara mladih

Sve je spremno za Veliko finale Sportskih igara mladih
Slatka-Tajna.Eu
Sve je spremno za Veliko finale Sportskih igara mladih

U periodu od 5.7.-7.7. Sarajevo će biti centar zabave, druženja, smijeha i takmičenja za 900 učesnika koji su stigli do Velikog finalnog takmičenja 12. Plazma Sportskih igara mladih. Pobjednici iz 45 bh. gradova, nakon regionalnih takmičenja te polufinalnih turnira održanih u Zenici, Srebrenici, Mostaru, Tuzli i Bihaću, borit će se za titulu najboljih u državi i plasman na Međunarodno finale Igara koje će se u Splitu održati u augustu. Pokrovitelj regionalnih takmičenja je Vlada Federacije BiH, a partneri Velikog finala su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Ilidža te Regional Cooperation Council, a specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH. Takmičenjima u Novom Travniku, Sarajevu, Kaknju, Zenici i Kiseljaku, završena su regionalna takmičenja za ovu sezonu Igara.

U Novom Travniku održana su takmičenja u nogometu za mlađu i stariju kategoriju, košarku i odbojku. Posebno zanimljivi bili su nogometni mečevi za kategoriju 2011. godište i mlađi, a plasman na polufinale ostvarila je ekipa „Zmajevi“ predvođena kapitenom Alemom Grizićem.

„Osvojili smo m:tel Cup u nogometu i radujemo se prolasku dalje. Voljeli bismo pobijediti i u polufinalu pa da idemo na Veliko finale“ istakao je kapiten ekipe „Zmajevi“.

U sklopu Elektroprivreda BiH Cup-a u odbojci na pijesku u Sarajevu, u muškoj konkurenciji, plasman na Veliko finale ostvarila je ekipa OK Bosna. U Kaknju su pored nogometa i košarke, odigrani i odbojkaški mečevi u obje konkurencije, a među dječacima, kao najbolji, ovaj put pokazali su se iz ekipe „Senzacija“.

„Pobjedom na Intesa Sanpaolo Banka Cup-u u odbojci u Kaknju ostvarili smo svoj cilj. Pokušat ćemo pokazati i na ostalim nivoima takmičenja da smo dobar protivnik iako nam pobjeda nije na prvom mjestu“ istakao je Mak Ibrahimpašić, član ekipe „Senzacija“.

U saradnji sa UEFA Foundation for children, Igre i ove godine ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom, a na Velikom finalu će biti organizovana i interaktivno-edukativna radionica sa predstavnicima Regional Cooperation Council-a kako bi se naglasio značaj obrazovanja mladih ali i uloga svih nas u osnaživanju djevojčica. A da djevojčice u nogometu mogu biti jednako dobre kao i dječaci pokazuje i ekipa ŽNK Krivaja iz Zavidovića, pobjednička ekipa nogometnog turnira za djevojčice u Zenici.

„Osvojile smo Coca-Cola Cup u Zenici. Bilo nam je zabavno i došli smo prije svega zbog druženja ali nadamo se i dobrom plasmanu u nastavku takmičenja“ rekla je Avdić Nejra, član ekipe ŽNK Krivaja.

Pobjednici Toyota Cup-a, takmičenja u tenisu u Zenici su Uma Šehić i Vedad Drino dok je ekipa „Junior Street Boys“ iz Maglaja osvojila prvo mjesto u rukometu.

„Pobijedili smo na Podravka Cup-u u rukometu i dat ćemo sve od sebe u nastavku takmičenja“ rekao je Haris Karahusić u ime ekipe „Junior Street Boys“.

Kiseljak je bio posljednji, 45 bh. grad, za ovu sezonu Plazma Sportskih igara mladih, a djevojčice i dječaci su se imali priliku takmičiti u nogometu u starijoj i mlađoj kategoriji te košarci. Ekipa „Next level“ u kojoj su igrali Marko Škoro, Jan Nenadić, Leo Vidović i Filip Dilber uspjeli su ostvariti plasman na Veliko finale u okviru Kinder Joy of moving Cup-a, košarkaškog takmičenja. Nakon regionalnih takmičenja stigao je red na polufinala u Mostaru, Tuzli, Bihaću i Zenici, a najveći motiv za sve učesnike bilo je dugo iščekivano Finale u Sarajevu. Na Velikom finalu, pored samih takmičenja, djevojčice i dječaci će imati priliku učiti o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži zajedno sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH kao i kroz projekat „Zero Waste – Budi dio igre čuvajmo našu planetu“ koji se realizuje u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Posebno iznenađenje za sve pobjednike koji su stigli do Velikog finala u Sarajevu biće originalni FIBA Eurobasket trofej, namijenjen košarkaškom prvaku Evrope, koji će biti gost Velikog finala Igara u Sarajevu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽENI SE ŠABANOV SIN! Mihajlo sa vjerenicom Marinom čeka bebu, isplivali svi detalji svadbe

ŽENI SE ŠABANOV SIN! Mihajlo sa vjerenicom Marinom čeka bebu, isplivali svi detalji svadbe

Jovana Jeremić: Muškarac ženi treba da obezbjedi stan, novi automobil i Roleks! Sve drugo su laži i manipulacije! – Senzacija

Jovana Jeremić: Muškarac ženi treba da obezbjedi stan, novi automobil i Roleks! Sve drugo su laži i manipulacije! – Senzacija