in

Prvi srpanjski vikend pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona

Prvi srpanjski vikend pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona
Slatka-Tajna.Eu
Prvi srpanjski vikend pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona

Na Jadranu je oko 650.000 turista

Foto: Dnevnik / HTV

Prvi srpanjski vikend pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona koja će, čini se, nadmašiti i rekordne rezultate iz pretpandemijske 2019. godine. Na obali boravi oko 650 tisuća turista, a Hrvatske autoceste do sada su naplatile cestarinu za više od 27 i pol milijuna vozila, oko 2 milijuna više nego 2019. Jučer su se od jutra stvarale velike gužve i kolone na svim cestama prema moru. 

– Trenutno nema onakvih kilometarskih redova kakve smo imali prilike gledati jučer, posebno u jutarnjim satima. Ovdje na naplatnoj postaji Lučko nema dužih čekanja u jednom i drugom smjeru. Promet je pojačan izmeću naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo, no sve teče u najboljem redu. Već u popodnevnim satima se mogu očekivati neki zastoji u prometu posebno na autocesti A1 u smjeru mora, pred naplatnim postajama i ispred turističkih središta.Najnoviji podaci govore kako polako dostižemo slavnu 2019. godinu. Ovaj petak ulasci na auto put u Lučkom su bili bolji za 11 posto u odnosu na 2019. Jučer je kroz naplatnu postaju Lučko prošlo više od 35 tisuća vozila, a danas je do 11 sati prošlo 17 tisuća vozila, izvijestila je za Dnevnik Iva Vukadin.

Putnici se ne žale na promet, a ne žale se ni na krizu te povećanje cijena. Smatraju da su zaslužili svoj odmor.

– U Hrvatskoj nam je najljepše, rekli su turisti iz Slovenije.

– Promet je o.k., nije tako intenzivan kao u Njemačkoj, istaknuli su gosti iz Njemačke.

– Super je, bili smo u Puli i Zagrebu i sada idemo dalje. S obzirom na poskupljenja bilo je teže odvojiti za godišnji odmor. Idemo u neki jeftiniji apartman, ali će biti dobro, rekla je gošća.

Odlična sezona na Krku

Otok Krk, najposjećenije kvarnersko odredište, već je u lipnju zabilježio bolje rezultate nego 2019., a jednakim tempom nastavlja i u srpnju, jer dio turista na otok dolazi čak dvaput. Ove godine ostvareno je 350 tisuća noćenja, a gotovo 200 tisuća u kampovima. Na Krčkom mostu i danas se očekuju gužve, i to u oba smjera. 

– Hrvatska nije daleko od Njemačke pa možemo doći automobilom. Volim ovu zemlju, ljudi su ljubazni, govori turist iz Njemačke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zračna luka Zadar ponovno obara rekorde

U lipnju je ostvaren veći promet nego 2019., a porast broja dolazaka nastavio se i prvog srpanjskog vikenda. Gužve su od ranoga jutra. Od petka do kraja današnjeg dana kroz zračnu luku proći će 23 tisuće putnika. Prema procjenama, zadarska Zračna luka sezonu će završiti s 15 do 20 posto većim prometom nego prije tri godine.

– Stari grad i more su prekrasni. Skočili smo u more kako bismo se rashladili. Sve je prelijepo, govori turistkinja.

– Išli smo u Zadar u na Ugljan. Jedrili smo i obišli male otoke. Bilo je savršeno. Voda je tako čista, kao da je iz bazena, oduševljena je.

– Danas očekujemo 7 i pol tisuća putnika, a kroz vikend od petka do nedjelje 23 tisuće sa 95 zrakoplova. Ovo je trenutno najbolji vikend, ali očekujemo da će idući biti još bolji, tako da kraj 7. mjeseca i početak 8. bi trebali biti rekordni, istaknuo je Ivan Skelin, rukovoditelj Prometno-operativnog sektora Zračne luke Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Luna saznala za aferu Marka Miljkovića: Oglasila se bivša zadrugarka, potvrdila njene sumnje

Luna saznala za aferu Marka Miljkovića: Oglasila se bivša zadrugarka, potvrdila njene sumnje

Ova frizura skida godine u trenu, lako se održava, a kosu čini bujnijom

Ova frizura skida godine u trenu, lako se održava, a kosu čini bujnijom