in

Kupreški etno festival privukao brojne posjetitelje / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatskog doma Kupres i općine Kupres a u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2022” u subotu je u Hrvatskom domu u Kupresu održan četvrti po redu etno festival “Moj Ivane 2022”.

Etno festival je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Kupres Zdravko Mioč, a kao pokrovitelj manifestacije sve prisutne je pozdravila i Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Na ovogodišnjem etno festivalu nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske: ženska vokalna skupina “Ivančice” iz Kupresa, HKUD “Sarajlije” iz Tomislavgrada, HKUD “Brotnjo” iz Čitluka, Vokalni sastav “Ivančice i prijatelji” iz Busovače, KUD “Luka Ilić Oriovčanin” iz Oriovca – RH i HKUD “Sv. Ante – Cim” iz Mostara.

Foto: Kupreški radio / Kupreški etno festival privukao brojne posjetitelje 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U subotu je u okviru “Dana kosidbe” održan i Sajam rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, na kome su se domaćini predstavili svoje rukotvorine od drveta i vune, biljne pripravke, razne alati i sprave od metala, umjetničke radove i slično.

Središnji događaj ovogodišnje Strljanice – natjecanja u kosidbi na programu je u nedjelju od 14 sati.

Prije toga održat će se i natjecanja u tradicionalnim sportovima: kamena s ramena, skok u dalj, potezanje konopa, pješačka utrka.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sasa Radovic u Svedskoj (Stokholm)

Zgodni Bosanac se ne odvaja od Jane – Senzacija