in

Španski velikan u ogromnim dugovima, stanje alarmantno: Šta će biti sa Šišmišima?

Slatka-Tajna.Eu

Valencija u problemu

Od 2014. godine Peter Lim je vlasnik Valencije, a kroz to razdoblje klub je nagomilao velike dugove.
E. GanibegovićŠpanski list “Superdeporte” situaciju u Valenciji naziva “alarmantnom” i objavljuje da “šišmiši” sada imaju preko 200 miliona eura duga.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Kako bi pružila ruku financijski posrnulim klubovima, poput Barcelone, španska fudbalska liga će “relaksirati” prijelazni rok kako bi momčadi mogle poštivati financijski fair play, ali i pored toga situacija u Valenciji je izuzetno teška.

Valencia do sada nije uspjela prodati igrače koje želi kako bi došla do iznosa koji bi trebao uravnotežiti financijski bilans fiskalne godine koja će završiti s gubicima od preko 70 miliona eura.

Kako bi ispoštovali financijski fair-play, klub s Mestalle skovao je plan i predvidio gubitke od 36,6 miliona eura, ali i prihode od 37,7 miliona od prodaje igrača. Ali. zasad, izračuni nisu bili dobri.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Valencia ima dva “bisera” u svom timu – Goncala Guedesa i Carlosa Solera. Njih dvojica su za prodaju, ali teško je vjerovati da će “šišmiši” dobiti tražene iznose.

Najbliži odlasku je Guedes koji bi potpisao za Romu. Prema Transfermarktu, on vrijedi 40 milionaeura, dok Soler vrijedi 10 više. 

Problem je što momčad ne bi imala puno novca za transfere čak ni da promijeni trenera i dovede Gennara Gattusa. On želi Mattea Napolitana, koji, iako je slobodan, ne može biti registrovan zbog situacije u klubu.

Podsjetimo, u martu su navijači Valencije protestovali protiv Petera Lima i tražili od njega da ode.

Peter Lim je 2019. bio rangiran kao 10. najbogatiji čovjek u Singapuru, s bogatstvom od 2,5 milijarde dolara.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZAJAHALA NOVOG DEČKA! Kija uslikana kako nasrće na svog momka

Nikolina Pišek skinula crninu: Voditeljka pozirala sa ružama u kosi i poručila: Život teče, ovako sam odlučila da se osjećam! – Senzacija