in

MOGU LI GRAĐANI BIH KONAČNO DA ISKLJUČE KLIMA UREĐAJE: Norveški meteorolozi najavili ozbiljnu promjenu; uskoro završava toplotni val

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/sarajevo_kafic_rashladjivanje.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/sarajevo_kafic_rashladjivanje.jpg”,”caption”:”Rashla\u0111ivanje u Sarajevu (Foto: EPA-EFE)”,”bg”:”b9bbc3″}]

Prema prognostičkim kartama u Bosni i Hercegovini u naredne dvije sedmice očekuje se sunčano i izrazito toplo vrijeme.

Do 3. jula, uslijed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima, na području centralne, jugozapadne, istočne i sjeverne Bosne izgledni su povremeni i kratkotrajni pljuskovi lokalnog karaktera, praćeni grmljavinskim nevremenom.

U Hercegovini i na zapadu Bosne stabilno, suho i toplo vrijeme očekuje se tokom cijelog prognoznog perioda.

Od 4. jula do kraja prognoznog perioda temperature će biti visoke, ali u granicama prosječnih, jutarnje u Bosni od 13 do 17, u Hercegovini oko 20 °C, a očekivane dnevne temperature u Bosni između 24 i 29, u Hercegovini do 33 °C.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Norveški meteorološki servis (Yr.no), koji je izuzetno popularan u Evropi, jer u aplikaciji je dostupan i prikaz mape s pregledom prognoze po gradovima, a tu je i mogućnost prikaza zagađenosti zraka te jačine UV zračenja, najavljuje osjetniji pad temperatura zraka za srijedu i četvrtak.

U srijedu bi zahladnjenje u sjeverozapadnom dijelu unutrašnjosti Bosne i Hercegovine trebala donijeti kišna fronta, a četvrtak bi trebao proteći, prema trenutnoj prognozi, uz najviše temperature koje neće prelaziti 28 stepeni.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Da li je ovo Kim Kardashian ili Lepa Brena?

Šminker objasnio u čemu griješimo prilikom nanošenja korektora