in

Zbog njihove svadbe prekinut je Dnevnik: Rijetko viđena fotografija sa vjenčanja Brene i Bobe

Zbog njihove svadbe prekinut je Dnevnik: Rijetko viđena fotografija sa vjenčanja Brene i Bobe
Slatka-Tajna.Eu

Brena i Boba važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a njihova svadba početkom devedesetih godina, bila je prava senzacija.

Jedan od najomiljenijih bračnih parova, vjenčao se 7. decembra 1991. godine u hotelu “Interkontinental”. U prisustvu preko 500 zvanica, Brena i Boba izgovorili su sudbonosno “DA”.

Iako je od vjenčanja prošlo skoro pune tri decenije, o pojedinim detaljima i dalje se priča, a nedavno su otkrivene i neke stvari za koje javnost nije znala ili se samo rijetki sjećaju.

Pored brojnih sportista, glumaca i pjevača, svadbi su prisustvovali i posebni ljudi iz poslovnog svijeta, među kojima su bili, direktor “Diskotona” Nenad Bilić i Stanko Terzić, tadašnji direktor PGP RTB-a, kao i direktor Republičke direkcije za robne rezerve sa suprugom poznatom imitatorkom Biljanom Ristić.

Kumovi su bili Boris Beker i Jon Cirijaka, od kojih su mladenci dobili najnoviji “Mercedes”. Ono što je malo poznato je i to, da je Dragana Mirković na svadbi Brene i Bobe uhvatila bidermajer, a goste je zabavljala Vanesa Šoškić.

Pripremljeno je bilo 650 vrsta jela. Veliki broj koktela se služio. Mladenačka torta bila je ogromna na 5 spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sve pozivnice su imale ugravirane monograme BB. Pjevačica je te 1991. godine nosila vjenčanicu s potpisom čuvene marke “Dior”, koju je ova modna kuća specijalno dizajnirala za nju.

Zbog njihovog vjenčanja prekinut je i “Dnevnik 2” kako bi se mladenci uključili uživo u program.

Preko 4.000 pisama stiglo je na kuću slavnog para, a pokloni su pristizali sa svih krajeva svijeta. Tada se spekulisalo da je jedna umjetnička slika bila vrijedna koliko pola svadbenog veselja.

(express/story)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dodatno ćemo motivirati građane na samoobnovu

Dodatno ćemo motivirati građane na samoobnovu

Veliko pospremanje na stadionu Rođeni (FOTO)

Veliko pospremanje na stadionu Rođeni (FOTO)