in

Dodatno ćemo motivirati građane na samoobnovu

Dodatno ćemo motivirati građane na samoobnovu
Slatka-Tajna.Eu
Dodatno ćemo motivirati građane na samoobnovu

Ivan Paladina

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Sporost u procesu obnove nakon potresa najveći je problem s kojim se, preuzevši resor graditeljstva prije stotinjak dana, suočio novi ministar Ivan Paladina. Je li otkrio razloge zbog kojih je obnova kaskala i može li se napokon očekivati da će se ubrzati? 

– Svi smo već nekoliko puta izrazili stav kako cjelokupni proces moramo ubrzati. S jedne strane možemo biti zadovoljni da je više od 5000 objekata je u određenoj mjeri obnovljeno ili u procesu obnove. Potpuno nam je jasno i svjesni smo da javnost očekuje ubrzanje procesa konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata. Prije 100-tinjak dana imali smo svega nekoliko takvih gradilišta, a danas imamo na širem području Zagreba 10-ak, a na području Banovine 30-ak gradilišta, rekao je ministar Paladina gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Istaknuo je kako će nivelirati cijene jer se cijene građevinskih radova mijenjaju velikom brzinom te da za određene vrste radova nisu imali zainteresiranih ili inženjerskih ili izvođačkih kuća.

– S druge strane određenim promjenama dodatno ćemo motivirati naše sugrađane na samoobnovu, rekao je ministar Paladina.

Na pitanje što bi za njega bio uspjeh u obnovi Zagreba u idućih godinu dana, ministar je rekao kako je nakon 30 dana svog mandata prezentirao jasne ciljeve.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Prije svega sam se fokusirao na ono što ćemo napraviti i ciljeve do kraja ljeta početak jeseni. Ne bi govorio o ciljevima nakon tog perioda. Cilj je 200-tinjak gradilišta – trećina na području zagrebačkog potresa i dvije trećine na području Banovine, istaknuo je.

Dodao je kako na području Banovine ima oko 2000 obitelji koji su u kontejnerima, te da su im oni prioritet.

– Napravit ćemo sve da njihove zahtjeve riješimo što prije. Teško mi je dati obećanje, ali oni su nam prioritet, zaključio je ministar Paladina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

smijeh do suza-sejdin mali

smijeh do suza-sejdin mali

Zbog njihove svadbe prekinut je Dnevnik: Rijetko viđena fotografija sa vjenčanja Brene i Bobe

Zbog njihove svadbe prekinut je Dnevnik: Rijetko viđena fotografija sa vjenčanja Brene i Bobe