in

50 godina Poslovnih novina i 35 godina projekta: Sprema se veliki mediteranski biznis spektakl

50 godina Poslovnih novina i 35 godina projekta: Sprema se veliki mediteranski biznis spektakl
Slatka-Tajna.Eu
50 godina Poslovnih novina i 35 godina projekta: Sprema se veliki mediteranski biznis spektakl

Zahtjevna vremena postavljaju nove izazove pred nas i traže udruživanje, podržavanje i jačanje zdravih poslovnih odnosa. Iako se čini da prolaze, izazovi su tek pred nama. Ovo je pravo vrijeme da kroz b2b susrete izgradimo novu i osnažimo postojeću biznis mrežu. Lidvidni partneri uvijek su najbolja opcija za partnerstva.

 

S tim u vezi, ove godine na potpuno drugačiji način, Poslovne novine u saradnji sa analitičkim partnerom, bonitetnom agencijom LRC BIS, članicama LRC Grupacije, sa suorganizatorom Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Strateškim partnerom Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, ekskluzivnim partnerom EuroExpress brzom poštom te podrškom partnera Oficijelnog vzila Porsche BH, organizuju realizuju projekat „100 najvećih u BiH i regionu”.

 

Na konferenciji za medije održanoj danas u Hotelu Europe predstavljen je ovogodišnji biznis spektakl „100 najvećih u BiH i regionu” i njegovi partneri.

 

Direktorica Projekta, Alena Ahmetspahić-Fočo govorila je:

“Ukupno 35.720 kompanija je predalo završne račune za 2021. godinu, što je za dva posto više u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno je rangirano 712 kompanija, od čijeg broja se, u posljednjih 5 godina prvi put na listama našla 251 kompanija.”

 

Emil Kučković, direktor Poslovnih novina kazao je: “Mala, srednja i velika preduzeća koja su rangirana prema različitim kriterijima u TOP 100 ukupno su prihodovala sa 38.392.951.763 KM i ostvarila su dobit u iznosu od  2.784.810.536 KM. A u 2021. godini koja je zadnja referentna prema završnim računima ove kompanije zapošljavale su 143.421 radnika.”

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Ahmet Egrlić osvrnuo se na podatke o izvozu. Zanimljivo je i pozitivno da je ukupni izvoz rangiranih kompanija porastao u odnosu na godinu prije, te je izvezeno ukupno 8.769.204.823 KM vrijednosti robe.

 

„Dugogodišnja uspješna saradnja Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Poslovnih novina na projektu 100 Najvećih, ali i ostalim projektima, dokaz je značaja koji pridajemo ovom zaista važnom poduhvatu. Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju i uslove poslovanja, pozitivne priče su nam više nego potrebne i one su te koje nas sve skupa motivišu i ulivaju optimizam u teškom vremenu sa kojim je sučen čitav svijet. Nažalost, sukobi u Ukrajini su se nadovezali na pandemiju koronavirusa i dodatno usložili situaciju ne samo kada je u pitanju poslovanje kompanija, nego i svakodnevnog života stanovništva. Upravo iz tog razloga, uspjesi koje naše kompanije ostvaruju su daleko značajniji i koristim priliku čestitati im na istrajnosti i hrabrosti. Pred nama je novo izdanje 100 najvećih i ja ne sumnjam da će i ove godine realizacija projekta biti uspješna, nadamo se uspješnija nego prethodnih godina. Komora je svakako tu uz projekat i pružićemo svu podršku kako projektu tako i kompanijama”, kazao je Egrlić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo prepoznao je vrijednost projekta te kao strateški partner istakao je važnost osnaživanja privrede cijele države, kazavši: “Direktor transporta i logistike EuroExpress brze pošte, Nenad Šehovac, rekao je da EuroExpress brza pošta sedmu godinu za redom podržava projekat „100 najvećih u Bosni i Hercegovini“ u organizaciji Poslovnih novina i Vanjskotrgovinske komore. Sa zadovoljstvom smo još jednom prepoznali značaj projekta koji ove godine slavi poseban jubilej, te na taj način pokazali i u ovim neizvjesnim i izazovnim vremenima snažno podržavamo razvoj domaće ekonomije i domaće privrede. Iako su teška vremena i mnoge kompanije se bore za opstanak, sa ponosom možemo istaći da korisnici naših usluga imaju potpuno povjerenje u EuroExpress brzu poštu jer u nama prepoznaju stabilnost, sigurnost i pouzdanog partnera. Pozitivnim primjerom našeg poslovanja nastojimo pružiti primjer i drugim kompanijama.”

Priznanje ”Prvi u djelatnosti” za nas ima poseban značaj, i evidentna je potvrda da se naš trud i rad prepoznaje. Rast koji je kompanija EuroExpress brza pošta napravila za 14 godina poslovanja, rezultat je predanog rada i kvaliteta usluge koju pružamo.

Pored stalnog rasta koji iz godine u godinu bilježimo, u kontinuitetu nastojimo pružiti vrhunske, moderne usluge našim klijentima, biti dobar poslodavac našim zaposlenima, te poslovati društveno odogovorno u lokalnim zajednicama.

Naša misija je ostati ”Uvijek ispred”  i nastaviti korisnicima dosljedno pružati uslugu najvećeg nivoa i kvaliteta, koja će svaki put pomjerati granice sa aspekta inovacija i modernizacije sredstava, procesa, brzine i uslužnosti.

Brend Porsche kontinuirano djeluje na jačanju privrede, turističkih ali i kulturnih dešavanja u našoj zemlji te se i ovoga puta priključio realizaciji navedenog projekta. „Zbog mnogih svjetskih dešavanja, koji itekako utiču negativno na auto-industriju, 2022 godina je mnogo izazovnija, nego ranije godine.

Ujedno, to je i šansa za implementaciju novih ideja, novih poslovnih modela, koje će zaživjeti na tržištu i time kompenzirati te nedostatke.

Uvijek se u poslu prepoznaju hrabri i odvažni, pa samim time smatram da je to i neophodno, kako bi cijelo društvo krenulo naprijed.

Porsche Brand je već 2020 godine predstavio prvi električni Porsche Taycan i na taj način ozvaničio i prodaju I električnog Porsche vozila- model Taycan. Postavili smo punjače za električna vozila na 34 lokacije širom Bosne i Hercegovine i nećemo na tome stati.

U našoj kompaniji Porsche BH smo instalirali prvi brzi DC punjač za električna vozila od 150kW (za jedan sat možete napuniti 100 posto bateriju).

Raduje me što jednostavno proizvođači imaju samo jednu mogućnost, a to je da električna vozila moraju da zažive, jer povratak na konvencionalna vozila u 100 posto obimu se neće desiti. Gledamo naprijed i implementiramo nove ideje u skladu sa društvenom odgovornosti”, zaključio je Armin Mulović, brand manager marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnji projekat realizuje se u Međugorju (Herceg Etno selo; 21. i 22. 09.) i punom doživljaju moći će prisustvovati osim rangirane kompanije, ove godine prvi put i one koje se nisu našle na listama a željeli bi da budu u društvu najuspješnijih privrednika BiH i regiona.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Životna priča Aleksandre Mladenović: Ne stidim se što sam sa sela, brat i ja smo često išli sa mamom i tatom na njivu!

Životna priča Aleksandre Mladenović: Ne stidim se što sam sa sela, brat i ja smo često išli sa mamom i tatom na njivu!

smijeh do suza-sejdin mali

smijeh do suza-sejdin mali