in

JASMIN MUHAREMOVIĆ I SANELA MUMINOVIĆ PJEVALI NA DRUŽENJU U NJEMAČKOM SAARBRÜCKENU: Pojelo se 30 kilograma ćevapa i deset

JASMIN MUHAREMOVIĆ I SANELA MUMINOVIĆ PJEVALI NA DRUŽENJU U NJEMAČKOM SAARBRÜCKENU: Pojelo se 30 kilograma ćevapa i deset
Slatka-Tajna.Eu

Nakon trogodišnje pauze Bosanski kulturni centar iz njemačkog grada Saarbrücken, organizirao je druženje za sve članove, ali i za prijatelje kluba i džemata. Više stotina njih sa nestrpljenjem je dočekalo priliku da se druže, vesele i igraju.

Članovi odbora, kao i njihove porodice, ali i mnogobrojni članovi kluba i džemata, učestvovali su u pripremi organizacije ove veličanstvene večeri, a prema riječima Edina Bešića koji je bio zadužen za gril tu večer prodali su 30 kilograma ćevapa i deset kilograma pljeskavice. Vrijednu džematlijsku kuhinju su „zatrpale“ raznim vrstama kolača i torti, a uz sve to pila se i prava bosanska kahva iz džezvi i fildžana.

-Želio bih samo da kažem da su ćevapi i pljeskavice mojih ruku djelo, ja sve to sam pripremam, a kako sam vidio večeras svima se svidio ukus. Inače, ovdje u Saarbrückenu u sklopu kuće imam i svoju sušionu mesa, tako da domaćih mesnatih proizvoda imam napretek – rekao nam je vrijedni Edin Bešić.

Dugi niz godina imam u Saarbrückenu je Zeničanin Izet efendija Bašić, koji je poštovan i cijenjen kako od njegovih džematlija, tako i od ljudi drugih vjera i nacija. Tako smo tokom večeri upoznali Antu iz Splita, pa Mariju, Jelenu, Ružu, koji su došli da se opuste i druže.

-Nakon raznih peripetija koje smo imali,koje sada ne bih pominjao, naš centar i džemat kupio je vlastite prostorije. Svojevremeno kada smo ih kupovali cijena je bila nešto više od 300 hiljada eura, a danas se vrijednost tog istog procjenjuje na oko milion eura. Imamo oko 250 porodica koji su naši članovi i svi djelujemo, radimo, sarađujemo kao jedna duša i jedno tijelo – rekao nam je imam Bašić.

Tu večer imam Bašić i predsjednik kluba Samir Mašinović upoznali su mnogobrojne posjetioce da se u prostorijama centra može izvršiti registaracija za predstojeće izbore u BiH, a nastavnica Bosanskog jezika Medina, upoznala je roditelje da bi na jesen trebala započeti sa radom škola na Bosanskom jeziku.

Za muzički dio programa bili su zaduženi Sanela Muminović i Jasmin Muharemović uz pratnju muzičare Ede.

Posebno je bila zanimljiva pojava jedne Džemile, koja je došla obučena u narodnu nošnju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nekadašnji borac Armije BiH Emir Čović Tole na ovom druženju Bosanaca i Hercegovaca promovisao je svoju najnoviju knjigu „Čekajući smrt u Sarajevu“.

Sve u svemu, bila je to još jedna nezaboravna noć, a nakon godišnjih odmora i ponovnog povratka iz BiH u Njemačku, domaćini su na jesen ili zimu najavili nova druženja.

Predstavnici BKC Saarbrücken Izet efendija Bašić, predsjednik Samir Mašinović, te dio članova odbora Edin Bešić, Hamdija Šabanović, podpredsjednik kluba Nedžad Okanović, Asmir Ališić zahvalili su se svim gostima i učesnicima u programu. Jedan dio žena poput Elvise, Amije, Elfe, Mujesire, Sabine… bile su izuzetno vrijedne te sa muškim dijelom članova stajali rame uz rame po pitanju rada u kuhinji.

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Neće u Inter, ali ima gdje hoće: Na pomolu veliki preokret u Dybalinom izboru

Neće u Inter, ali ima gdje hoće: Na pomolu veliki preokret u Dybalinom izboru

Znakovi koji otkrivaju da ste alergični na ubod pčele

Znakovi koji otkrivaju da ste alergični na ubod pčele