in

„Azrin“ vodič za manikuru

„Azrin“ vodič za manikuru
Slatka-Tajna.Eu

Ljeto je pred vratima — a koji je bolji način da se pripremite za sezonu od promjene palete boja? Inspiracija je svuda oko vas te za ljetno raspoloženje ne tražite dalje od blistave plave nijanse bazena, boje limete poput zelene ležaljke za plažu, jarko žutih sunčevih zraka i bronzanih zraka zlatnog sata. U „Azrinom“ vodiču za manikuru otkrijte koje boje su must have ove sezone, ali i kako zaštititi nokte dok ste na moru

 

Limun žuta

Pastelna limun žuta boja nježna je i romantična i savršen je izbor ako želite malo boje na noktima, a ne želite da se previše ističu. Ova žuta nijansa idealna je za ljeto i definitivno će se tražiti – bilo da je riječ o pastelno žutom frenchu ili cijelim noktima u ovoj boji.

Boja limete

Ova živahna ljetna boja ima hladan odsjaj i sjajni završetak koji joj daje ljetnu notu kakvu volimo u ovo doba godine. Ide uz baš svaki outfit, a njena citrusna nijansa sigurno će vam pomoći da se istaknete u gomili.

Narandžasta

Sve je u znaku narandžaste ove sezone, a posebno na noktima. Ova živahna i sjajna boja upotpunit će svaki vaš ljetni outfit i također će lijepo naglasiti vaš preplanuli ten, posebno ako se odlučite za neon narandžastu nijansu.

Dugine boje

Ako se ne možete odlučiti koju boju staviti na nokte, ovog ljeta stavite ih sve, jer raznobojni nokti ponovno su IN. Bilo da je riječ o svakom noktu druge boje, više boja na jednom noktu ili pak raznobojnoj francuskoj manikuri, s ovim stilom ne možete pogriješiti.

Ružičasta

Ružičasta je vesela boja s kojom ne možete pogriješiti u svakoj prilici, a ovog ljeta viđat ćemo je i na noktima. Manikura u ružičastoj boji izgleda prekrasno, bilo da je riječ o jednostavnim noktima ili pak ružičastim detaljima, i definitivno je jedna od “it” boja ljeta.

Boja jorgovana

Nježna nijansa, koja će probuditi romantičnu dušu u tebi – pastelna boja jorgovana ili lavande savršen je izbor ako volite jednostavnost. Ova boja bila je veliki proljetni trend, a njena popularnost nastavlja rasti i s dolaskom ljeta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

Njega noktiju na moru

Vrelo ljeto je stiglo u grad, a vi već vidite sebe bezbrižnu na pješčanoj plaži s koktelom u ruci i savršenim noktima? Za ovakvu sliku, noktima je potrebna malo pažljivija njega. Na moru vrijede drugačija pravila manikure od onih svakodnevnih. Evo nekoliko korisnih savjeta, kako njegovati svoje nokte na moru.

Zaštita prije svega

Koža se na suncu lakše, brže i više isušuje nego u drugim okolnostima. Stoga je važno zaštititi je odgovarajućom kremom za njegu ruku, a naročito obratiti pažnju na dio kože oko nokta. Naravno, potrebno je da krema sadrži UV faktor, kako bi zaštita bila potpuna. Kremu obilno nanesite više puta tokom dana i utrljajte je i u kožu oko noktiju. Tako će ostati meka i hidrirana.

 

Odmor i za nokte

Postoji li mogućnost da i tvoji nokti ovog puta dobiju zasluženi odmor? Možda biste ih tokom ljetovanja mogli tretirati hranljivim uljima, sredstvima protiv zanoktica, preparatima za jačanje noktiju… Onako usput, dok čitate knjigu pod suncobranom.

 

Sačuvajte boju

Naravno da će uz izazove poput pijeska i slane vode vaš lak za nokte brže posustajati. Preporučujemo da uz omiljenu ljetnu nijansu laka za nokte obavezno nanesete i neki od kvalitetnih preparata koji će produžiti trajanje laka i sačuvati ga od onog neželjenog morskog mat izgleda.

Nigdje bez…

Da se razumijemo, koliko god ljenčarili, ljetovanje za vaše nokte ipak podrazumijeva nešto ekstremnije uslove: pijesak, poneka aktivnost s loptom, skokovi u vodu… Svakako u torbi za plažu trebate nositi i turpiju za nokte, kako bi uvijek bili besprijekorne dužine i oblika.

 

The post „Azrin“ vodič za manikuru appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TAMARA DRAGIĆ U VJENČANICI: Vjerujem u bajke sa sretnim krajem

TAMARA DRAGIĆ U VJENČANICI: Vjerujem u bajke sa sretnim krajem

Vijećnici podržali projekt “Oko Sarajeva”, evo kako će izgledati

Vijećnici podržali projekt “Oko Sarajeva”, evo kako će izgledati