in

Ovaj začin je jači antioksidans od jabuke i najbolji je za imunitet

Ovaj začin je jači antioksidans od jabuke i najbolji je za imunitet
Slatka-Tajna.Eu

Zbog ljekovitih sastojaka i esencijalnih ulja koja poseduje, origano je izuzetno djelotvoran kod brojnih zdravstvenih tegoba.

Na pomen origana, većina pomisli na začin specifičnog mirisa bez kog su nezamislive pice i paste. Istraživanja su pokazala da ima dva do tri puta veće antioksidativno dejstvo od drugih biljaka, a od jabuke čak 42 puta, od krompira – 30, narandže – 12, borovnice četiri puta…

Primjera radi, čaj od origana reguliše brojne zdravstvene tegobe izazvane padom imuniteta i narušavanjem crijevne flore, kod bronhitisa, prehlade, upale grla. Ukus mu je, istina, čudan (jak, gorak, poslije ispijanja dugo ga osjećamo u ustima…), pa je najbolje u apoteci ili prodavnici zdrave hrane kupiti spremljen čaj u kesicama.

Ukoliko želite sami da ga napravite, u džezvu ili lonče provrele vode stavite kašičicu do dvije izmrvljenog lišća origana. Ostavite da stoji poklopljeno najmanje pet minuta. Zatim procijedite i pijte.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ako je čaj poklopljen u većem čajniku, što duže stoji, to postaje ukusniji. Važno je da se potpuno ne ohladi, jer mu ukus tada nije baš prijatan.

(B92)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Potvrđeno: Milan predstavio veliko pojačanje

Potvrđeno: Milan predstavio veliko pojačanje

AUTOBIOGRAFIJA “U INAT SVIMA”: Ako nema Željka Bebeka nema  povratničke turneje “Bijelog dugmeta”

AUTOBIOGRAFIJA “U INAT SVIMA”: Ako nema Željka Bebeka nema povratničke turneje “Bijelog dugmeta”