in

Privode se kraju radovi na pročistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu

Privode se kraju radovi na pročistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu
Slatka-Tajna.Eu
Privode se kraju radovi na pročistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu

Radovi na pročistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu protječu prema planu i privode se kraju, kao i brojni drugi projekti kojima se nastoji podići kvaliteta života građana, kazao je u izjavi za Fenu gradonačelnik Miro Kraljević koji je najavio i uljepšavanje središta grada.

“Radovi na pročistaču idu jako dobro, iako je bilo nekih probijanja vremenskih rokova iz opravdanih razloga. Bilo je kašnjenja u financiranju, ali izvođač je unatoč svemu nastavio s radovima”, ističe širokobriješki gradonačelnik i napominje da bi u ovoj godini radovi trebali biti privedeni kraju.

Dodaje kako je nužno priključenje na kanalizacijski sustav kada se završi projekt pročistača, a riječ je o naprednijem sustavu odvođenja otpadnih voda koji će građanima olakšati svakodnevni život.

“Ja sam zadovoljan jer se radi o značajnom projektu za Široki Brijeg. Ovo je iznimno zahtjevan infrastrukturni projekt zbog toga što sadržava cijeli niz pripadajućih objekata. To je, opet ponavljam, jako važan projekt za naš grad i sustav koji će zadovoljiti potrebe građana i podići standard grada”, kaže Kraljević.

On je govorio i o uređenje središta grada, istaknuvši kako je u planu uređenje dijela koji se proteže od glavnog gradskog trga do hotela Park i robne kuće.

“Parking ispod robne kuće i hotela Park neophodno je urediti kako bi bio funkcionalan. Također, svakako vrijedi spomenuti da je na tom dijelu zamišljen jedan pješački most koji će voditi na drugu stranu prema vrtiću na Zorićevini, a na toj strani bit će uređen i nogostup. Želimo da središnji dio našeg grada bude jedna uređena i urbana sredina na zadovoljstvo svih nas u Širokom Brijegu”, naglašava gradonačelnik.

Pored toga, osvrnuo se i objekte duhanske stanice koji su već dugi niz godina u ruševnom stanju i koji čekaju potencijalnu obnovu.

Po njemu, namjera je da se duhanska stanica zadrži u vlasništvu grada te iskoristi za nekakav sadržaj od javnog interesa.

Prostorni plan za to se područje privodi kraju, nakon čega će biti jasnije u kojem će to ići smjeru jer je, naime, bilo više planova.

“Duhanska stanica je duga i zahtjevna priča, no nadam se da će se iznaći financijske mogućnosti za njezinu obnovu. Bilo je planova da na tom mjestu bude škola i nekoliko površina za parkove i parkirališta kojih u gradu nedostaje i za što treba naći adekvatno rješenje”, rekao je Kraljević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pritom je spomenuo i mnoge privatne objekte koji, kako kaže, zbog dotrajalosti stvaraju potencijalni problem i opasnost u središtu grada.

“Objekti koji su u ruševnom stanju u središtu grada su privatno vlasništvo. Mi tim vlasnicima nudimo opciju da navedene objekte uklonimo te da nakon toga oni sa svojim zemljištem rade što god žele, kako bismo spriječili moguće opasnosti za prolaznike i uljepšali središte grada”, naglašava gradonačelnik koji bi u budućnosti želio da grad iznađe sredstva i za otkup tih zemljišta i da se na njima napravi nešto od javnog interesa.

objekat

Spomenuo je i problem prometnih gužvi i potrebu za alternativnim pravcima koji bi se možda u budućnosti mogli graditi kako bi se ponajprije rasteretila Trnska cesta.

“Širokom Brijegu je zasigurno potrebna jedna prometnica poput ove na Trnu koja je iznimno frekventna. Zamišljena trasa postoji preko Knešpolja, Uzarića, Mokrog do Privalja koja bi uvelike rasteretila promet u gradu. Ova trasa u nekom idejnom rješenju za budućnost postoji i nadamo se da će ona jednog dana zaživjeti”, ističe Kraljević.

Drži da u užem dijelu grada još ima puno posla te da je nužno osigurati sve potrebne uvjete za kvalitetniji život zajednice.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dugi covid – umor na ekstaziju, manji mozak i “alzheimer” kod mladih

Dugi covid – umor na ekstaziju, manji mozak i “alzheimer” kod mladih

NATAŠA BEKVALAC priznala ono što bi malo koja žena – Hayat Production

NATAŠA BEKVALAC priznala ono što bi malo koja žena – Hayat Production