in

KO JE MIŠA GROF? Arkanu u lice bacio 55.000 maraka, pokrao ga ministar, a dao bogatstvo za svadbu Nikoline i Vidoja u Monte Karlu – Senzacija

Slatka-Tajna.Eu

Vidoje Ristović je iznenada preminuo u 44. godini, a za sobom je ostavio dve maloletne ćerke, kao i oca koji je stvorio veliko bogatstvo zahvaljujući trgovini antikvitetima i umetničkim delima.

Svekar voditeljka Nikoline Ristović ex Pišek, 40 dana od smrti sina, istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, krenuo je u bitku za očuvanje svoje i njegove imovine. Vitor se preprodajom umetnina počeo baviti u 90-ima, pa je ubrzo postao i najbogatiji srpski antikvar. Miša u svom vlasništvu ima impozantne umetnine, kao i umetničke slike vredne i po 100.000 evra.

Družio se s Arkanom

Grof je bio i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, a Vojin Ražnatović, Arkanov sin, spominje ga u svojoj knjizi “Priče o mome ocu”.

– Sedio sam s tatom u Beogradu 1996. godine, kada mu je Miša Grof rekao da je dobio nekoliko originalnih slika, koje će jako zanimati mog oca. Kao malo dete, kada je saznalo da ide u luna-park, tata je skočio iz stolice, otišao u sobu po novac i požurio prema Slaviji gde je živio Miša Grof. Jurio je sto na sat i tokom vožnje rekao da je jedva čekao da vidi slike. Kad smo stigli, Miša Grof je donosio slike jednu po jednu. Kako je moj otac zinuo, to je trebalo da se vidi. Pita ga otac za jednu: “Koliko za ovog, Mišo?” – Besplatno – našalio se grof, a zatim dodao: – Petnaest hiljada. Otac je prebrojao novac, stavio na njih gumicu i bacio ih na njega sa druge strane sobe. Grof sve pohvata i odloži. Otac je tada kupio četiri slike i potrošio oko 35.000 maraka. Baš smo bili na odlasku, kad ga Grof iznenadi i kaže da je najlepše ostavio za kraj. I stvarno vadi prekrasnu sliku kralja Petra I na konju. A tata mu plati 20.000 maraka za tu jednu sliku – pisao je u knjizi Vojin Ražnatović.

Pokrao ga srpski ministar kulture

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Pre dvadesetak godina, tačnije 2001. godine, Vitor je policiji prijavio tešku krađu kada su mu iz kuće nestali predmeti izuzetno velike vrednosti. Željko Šimić, bivši ministar, izneo je dragocenosti i novac kada je ostao sam u Ristovićevu stanu. Policija je reagovara nakon Vitorove prijave. Kako su stvari postupno nestajale, Ristović i njegovi ljudi shvatili su kako je lopov verovatno neko od prijatelja ko mu je često dolazio u stan. Nadzorne kamere snimile su Željka kako uzima stvari kada Viktor nije bio prisutan, pisala je Nova.

Inače, Miša Grof je, kako se pisalo, bio presrećan kada se njegov sin Vidoje ženio Nikolinom, a upravo on je platio glamuroznu svadbu u Monte Karlu. Trodnevna svadba sa 70 gostiju kojima je plaćen put i smeštaj, privatni avion kojim su iz Beograda stigli u Monte Karlo i limuzine koje su ih prevezle do hotela, te ukupan trošak od 400.000 evra. Miša tada nije škrtario.

kurir.rs/24sata.hr

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvatska izborila četvrtfinale sa Srbijom

Đoković u drugom kolu Vimbldona