in

VUK MOB: Pjevačice, dalje od mene

VUK MOB: Pjevačice, dalje od mene
Slatka-Tajna.Eu

Razgovor sa Vukadinom Gojkovićem, poznatijim kao Vuk Mob vodili smo u njemačkom gradu Offenbachu. Bila je to samo jedna od usputnih stanica na kojima se zaustavio, da bi se družio sa svojim fanovima. Opušten i raspoložen za razgovor, kakav je uvijek, Vuk je bio spreman da odgovori na svako postavljeno pitanje.

-Svi mi muzičari i pjevači poželjeli smo se svirke, ali tokom zatvaranja i svjetske pandemije, paradoks cijele situacije po meni, je bio najljepši dio mog života. Bio sam sa porodicom, svi smo bili na okupu, tokom karantina nigdje nismo išli, gledali smo filmove, zajedno ručali, večerali, igrali karte… Ma bilo nam je mnogo lijepo – ovim riječima je započeo naš razgovor.

Da li te taj nerad finansijski oštetio?

-Jeste naravno, ne samo estradu, već generalno sve i svakog čovjeka koji živi od svog rada. A, po meni, što se tiče estrade to mi nije ni pretjerano žao, jer i ovako pokušavam da izbjegavam kontakt sa njima, a to je bilo još u vrijeme kada je sve bilo u redu.

Zbog čega?

-Ma to su divni ljudi hahahah! Ne bih sada mnogo polemisao, ja jesam na estradi, bavim se muzikom, ali nekako se osjećam da ne pripadam toj i ovakvoj današnjoj estradi. Ja vodim malo drugačiji život. Ja sam neko ko je došao sa ulice u muziku, imam neku drugačiju prošlost i podneblje iza sebe, tako da se sa tim estradnjacima ne uklapam baš previše.

Pa da se vratimo malo u tu tvoju prošlost, kakva je ona bila?

-Prije svega, ja sam bio totalno lud, bilo je tu drugarstva, ulica, zezanje. Sve je bilo usko povezano. Standardno tinejdžerski, tuče i svašta nešto. Mnogi od njih su već bili poznati, a ja sam tek kasnije ušao u muzičke vode.

Da li si bio dio kriminalnog podneblja?

-Ne, ne i ne! Ja sam poznavao te ljude, poznajem ih i danas, ali ja sam ipak fin dječak.

Da li se moglo desiti da umjesto repera postaneš pop, rock ili folk pjevač?

-A ne, to se nije moglo desiti, jer sam ja u duši reper. Iza mene je već punih sedam godina aktivne karijere i to se pokazalo da ovo što radim, radim veoma dobro. Nema mjesta u Evropi gdje nisam nastupio, tako da nekako mislim da sam stvoren za ovo. Od četvrtog razreda Osnovne škole sam počeo ovim da se bavim, snimao sam sam sebe na onim dobrim, starim kasetama. Ova i ovakva muzika je moj životni poziv.

Rekao si da nisi dio estrade, a estrada je puna tračeva i ogovaranja. Kakva je situacija među reperima?

-Istina tu postoji jedna vrsta konkurencije i ne bi valjalo da je nema. Postoji ustvari to rivalstvo, ko će bolju pjesmu da izbaci, ko će da ima bolje nastupe, ali neka vrsta ljubomore ne. Da se razumijemo, nema mnogo repera koji rade i zarađuju dobro, ima nas desetak i to je to. Tu je ona standradna mačo priča i tako tome slično.

Da li sebe smatraš mačo muškarcem?

-Da i u svakom smislu sam mačo muškarac. Volim da popijem i da se pobijem, znam šta da radim sa ženama. Doduše nedostaje mi nekih desetak centimetara visine, ali i Tayson nije bio visok, pa je bio najjači čovjek na estradi hahahah.

Da li se bavljenjem rep muzikom može zaraditi dobar novac?

-Iskreno, ja sam sa repom zaradio najveću lovu u životu koju sam mogao da napravim. Ruku na srce, nisam ni sanjao da ću uzimati novac od muzike, jer repere niko nije ozbiljno uzimao, ali došla je neka nova publika koja nas je otkrila, zavoljela i tako je krenulo.

Koliko ima istine u tome da zelenašima duguješ novac?

-Neee, to nije istina! Prvo se pisalo da kola koja vozam nisu moja, pa da onda dugujem novac. Onda sam objavio status da se pod hitno jave svi oni kojima ja dugujem novac, onda sam slikao sve moje vozačke dozvole za sve automobile koje vozam, a imam ih trenutno četiri komada. Jedna kola se vode na mene, jedna na moju majku, te ostala dva automobila na moju braću. Poslao sam sve to i onima koji su to pisali o meni i, rekao da ću ih tužiti ukoliko sve to ne demantuju, a onda su sve to i demantovali.

Kažu da reperi koriste narkotike, drogu, da li si ti među njima?

-E, to je najgora laž koju su pisali o meni. Najčudnije u svemu tome je kada mene vide ovakvog istetoviranog, ćelavog i odmah uz sve to ide i da sam narkoman. Probao sam travu kad sam bio dijete, ali drogu ili nešto tome slično nikada, ama baš nikada. Droge mi nisu potrebne, ja sam lud sam po sebi, volim da popijem, to je taj moj porok. Ali, taj porok mi pomaže da stvaram dobru muziku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da li si bio u društvu gdje se drugi drogiraju?

-Da naravno da sam bio i nikada, ama baš mi nikada, mi nije palo na pamet da i ja to uzmem. Ustvari lažem, da bilo je to jednom u BiH kada sam imao 16 nastupa jedan za drugim. Nisam više mogao ni da pričam, ni da spavam, ni da jedem, nisam mogao da funkcionišem. A onda vidim da mnogi koji uzimaju kokain sve to dobro podnose. Onda nazovem mamu i kažem joj da razmišljam da uzmem kokain, jer ne mogu ovo sve da izdržim, a ona će meni: „Nemoj da ti ja dođem tamo, mamu ti je*em. Budeš li to smeće samo pomirisao, ne vraćaj mi se kući”. I nisam.

Najluđa stvar koju si učinio?

-Ima dosta toga što se dešava u mom svakodnevnom života. Jedna od posljednjih ludih stvari je ta, da smo neki dan moji drugari i ja, zaustavili prepun gradski autobus, ušli u njega puštali našu muziku, a kada smo završili onda smo ih pustili da idu dalje.

Šta se krčka u tvom muzičkom studiju?

-Ovih dana sam objavio duet sa Stojom, spremio sam već nekih šest pjesama, a spremio sam i album. Nakon njegove objave više neću nikada ništa da snimim u životu. Bit će tu dosta dueta kao što su sa Alenom Sakićem, Reljom Popovićem, Cvijom… To će biti album sa kojim želim da krunišem moju dosadašnju karijeru, da sve to bude baš vrhunski, a nakon toga samo nastupi i ostatak vremena želim da posvetim mojoj kćerkici. Želim da je gledam dok odrasta, da se igram sa njom, da joj mijenjam pelene…

Rekao si da si pravi mačo muškarac, a mijenjaš pelene?

-Kada sam sa kćerkicom ja sam najnježniji muškarac na svijetu. Uopšte se ne stidim javno reći da sa zadovoljstvom mojoj kćerkici mjenjam pelene. Uzmem je, recimo, od moje bivše partnerice ujutro i onda se ona i ja cijeli dan igramo, družimo, pjevamo. Iskreno, nisma mogao da vjerujem da postoji nešto tako sitno, malo,d a može toliko radosti u životu da ti pruži. Tek kada čovjek dobije dijete shvati šta znači voljeti najviše na svijetu.

Neka neostvarena želja u svijetu muzike?

-Da, ima! To je da snimim duet sa Vladom Georgijevim. Ne znam zašto je to tako, ali ja tog čovjeka toliko volim da slušam, mnogo ga respektujem. Ne znam ga lično, ali baš mi se sviđa sve ono što radi i kako se ponaša.

Gdje ulažeš zarađeni novac?

-U nekretnine. Sagradio sam jednu lijepu kuću za mene i moju porodicu. Jeste da sam „krvario“ neke dvije godine za sve to, ali isplatilo se. Poslije svakog nastupa ja dođem kući, dam sav novac roditeljima, odvojim nekih 150 eura za moje potrebe i to je to. Moji roditelji su mene tako vaspitali da kod nas u kući nema više novčanika, već samo jedan i u taj ide sav zarađeni novac. Onda se svi služimo tim novcem, ali uz konstataciju. Ja imam moja dva rođena brata i ne postoji moje ili njihovo, već sve je naše. Onda mudro ulažemo taj novac, kako bi nam se sve to vratilo. Ja vjerujem mojoj braći, a oni vjeruju meni.

Da li su ti se muškarci udvarali?

-Da jesu, a to čine i danas. Eskiviram ja to na kulturan način, strogi sam heteroseksualac.

Bio si upucan, kako od tada gledaš na život?

-Bilo je baš kritično, da je metak otišao desetak centimetara naviše danas ne bi vodili ovaj razgovora. A, prije toga sam bio izboden. A, na život gledam isto i kao prije tih dešavanja. Nije to bilo ništa.

Da li bi ženio pjevačicu?

-Nikada ne bih, ni za tri života da imam. Veoma dobro znam kakvi su i pjevači i pjevačice. To je neki moj stav i toga se pridržavam.

Razgovarao: Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Glumac koji je jučer hodao nag u centru Sarajeva i ranije šokirao publiku

Glumac koji je jučer hodao nag u centru Sarajeva i ranije šokirao publiku

Dolar pada / Bljesak.info | BH Internet magazin

Dolar pada / Bljesak.info | BH Internet magazin