in

Građani Splita su odlučili i izabrali red umjesto nereda

Građani Splita su odlučili i izabrali red umjesto nereda
Slatka-Tajna.Eu
Građani Splita su odlučili i izabrali red umjesto nereda

Ivica Puljak

Foto: HTV / HRT

Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Grada Splita, rekao je večeras Ivica Puljak, koji je prema DIP-ovim privremenim rezultatima osvojio više od 49 posto glasova na prijevremenim izborima za gradonačelnika Splita.

– Građani Splita su odlučili i izabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, izabrali su javni interes i borbu za javni interes i sve ono što smo mi, nas trojica i cijeli naš tim radili zadnjih 10 mjeseci, izabrali su takav smjer da nastavimo s njim, rekao je Puljak, koji je obnašao dužnost gradonačelnika prije nego što je podnio ostavku koja je dovela do ovih izbora.

Zahvalio je svim građanima Splita koji su izašli na izbore, ali i onima koji nisu. Ja se nadam da će sljedeći put izaći u još većem broju, dodao je.

– Ovo je važna pobjeda prvenstveno za građane Splita, i važna je pobjeda i za sve nas, rekao je Puljak.

Zahvalio je zamjenicima, rekavši da mu je drago da će nastaviti zajedno.

– Kao što znate, ostvarili smo veliku pobjedu i u Gradskom vijeću i sada ćemo imati većinu kojom ćemo moći sve ono što smo govorili, obećavali, sve projekte koje smo zacrtali, sve što smo pričali, ne samo u kampanji, nego i ono što smo radili kada smo upravljali Gradom Splitom, sve ćemo to moći zaista i napraviti u sljedeće tri godine. Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Grada Splita, poručio je Puljak.

Građani su nama dali povjerenje bez obzira na sva ta podmetanja koja smo doživjeli

Komentirajući izlaznost, rekao je da je ona mala u apsolutnim brojevima, ali da je izlaznost onih koji su njih podržali bila velika.

Izrazio je uvjerenje da će potvrditi pobjedu u drugom krugu za 15-ak dana.

Puljak je rekao da će im prvi potez biti da točno u podne sazovu sve pročelnike, direktore gradskih tvrtki i ravnatelje gradskih institucija i da im predoče okvir za razvoja grada za sljedeće tri godine.

– Da od njih očekujemo beskompromisnu borbu za javno dobro, a nas trojica bit ćemo prvi među njima i mi ćemo ih štititi od bilo kojeg utjecaja koji nije utjecaj za javno dobro Grada Splita, rekao je Puljak.

Najavio je i provođenje odluka koje su sada bile na čekanju, poput raspisivanja anketnog natječaja za Istočnu obalu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Nastavit ćemo s tim projektima kada se vratimo u Banovinu odmah prvi dan, dodao je.

Poručio je da će ubrzati razvoj grada te da će Split u sljedeće tri godine doživjeti renesansu.

Puljak je rekao i da s HDZ-om i Željkom Kerumom neće imati bilo kakav oblik koalicije ili partnerske suradnje, ali da im neće smetati da bilo tko podrži projekte koji su dobri za Split.

Osvrćući se na navodnu seks-aferu njegovih suradnika, Puljak je rekao da afere namještene od podzemlja nisu utjecale na građane.

– Dapače, građani su nama dali povjerenje bez obzira na sva ta podmetanja koja smo doživjeli, rekao je Puljak, dodajući da će inzistirati na pronalasku počinitelja.

Ivošević: Jedva čekam prvi radni dan

Bojan Ivošević, koji je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika, obećao je biračima da ih neće razočarati te da će se boriti za javni interes.

– Jedva čekam prvi radni dan i da nastavimo raditi za dobro grada. Ima puno stvari koje još treba u ovom gradu popraviti, doraditi, unaprijediti. Eto, samo jedva čekam ponovno početi raditi, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pao s kamiona: U bizarnoj nesreći potpuno uništen novi skupocjeni Range Rover / Bljesak.info

Pao s kamiona: U bizarnoj nesreći potpuno uništen novi skupocjeni Range Rover / Bljesak.info

NATALI PORTMAN: Blistala na premijeri filma

NATALI PORTMAN: Blistala na premijeri filma