in

Sarajevski ministar je objavio na stranici ministarstva lični stav protiv Povorke ponosa

Sarajevski ministar je objavio na stranici ministarstva lični stav protiv Povorke ponosa
Slatka-Tajna.Eu
Sarajevski ministar je objavio na stranici ministarstva lični stav protiv Povorke ponosa

Na službenoj stranici Ministarstva privrede osvanuo je status NiP-ovog ministra Adnana Delića u kojem je on iznio niz ličnih stavova o Povorci ponosa koja se održava danas u Sarajevu.

Iako u početku objave Delić navodi da “kao nosilac javne funcije i član Vlade želi javno potvrditi svoje opredjeljenje jer osjeća obavezu i odgovornost zbog svih onih koji su mu dali povjerenje da bude njihov glas u javno – političkom životu”, ipak građani misle da se radi o zloupotrebi službene stranice na društvenim mrežama za prenošenje ličnih stavova.

U nastavku Delić navodi da da nije i nikad neće diskriminirati nikoga po bilo kojem osnovu.

“Niti bih ikada vršio bilo kakav vid segregacije ili drugih vidova ugrožavanja bilo čijih prava, ali kada bih imao pravo izbora i kada bi se moj glas računao ne bih ga dao za održavanje ovog događaja; niti sad, niti ikada.

“Na stranu moja lična, religijska uvjerenja koja su jasna svima, onima koji me znaju, ali i onima koji me ne znaju, po kojima je Božije pravo ispred svih drugih prava i koja ovdje neću objašnjavati. Navest ću razloge zbog kojih kao nosilac funkcije ne podržavam okupljanja ovog tipa.

Prije svega, smatram da ovakva okupljanja ne doprinose boljem razumijevanju i prihvatanju velikih društvenih i kulturoloških promjena u našem društvu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Štaviše, ranija iskustva su pokazala da ova okupljanja izazivaju revolt građana i građanki i prijetnja su po opću sigurnost, kako učesnika ovog događaja, tako i potencijalno drugih građana, a to dokazuju i visoki stepeni pripravnosti i angažiranosti pripadnika sigurnosnih službi na ovakvim događajima”, navodi Delić – prenosi Klix.

Kako kaže, ne vidi kakva je satisfakcija organizovati nešto što je, prema njegovom mišljenju, prijetnja po opću sigurnost i zbog čega se mora zaustaviti život u najprometnijem dijelu grada da bi se isti organizovao.

“Kod nas u Bosni to se zove ščorlučenje i nije nešto što je omiljeno i prihvaćeno u javnosti. Osim toga, nismo mi izuzetak, niti i po čemu drugačiji od drugih zemalja u regiji i smatram da je sasvim opravdana frustracija javnosti u vezi s nametanjem vrijednosti manjine kao maintsreama, odnosno društvene datosti i neophodnosti”, naveo je on između ostalog.

Kakvo god bilo Delićevo mišljenje o Povorci ponosa on na njega ima potpuno pravo. Međutim, barem što se velikog broja građana tiče, službena stranica Ministarstva privrede KS nikako nije mjesto za takve objave.

Uostalom, to je vidljivo i u komentarima koje su građani ostavili na ovu Delićevu objavu.

Treba također podsjetiti i na to da je odnedavni Delićev stranački šef Elmedin Konaković također osudio održavanje Povorke ponosa u Sarajevu. Međutim, razlika je u tome da je Konaković to, ipak, uradio na svom privatnom Facebook profilu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KIJA KOCKAR: Četiri godine čekam poziv iz Sarajeva

KIJA KOCKAR: Četiri godine čekam poziv iz Sarajeva

Prirodna bogatstva nadomak Banjaluke mame posjetioce

Prirodna bogatstva nadomak Banjaluke mame posjetioce