in

RAT UŽIVO: Ruski projektili pogodili vojnu infrastrukturu na sjeveru Ukrajine

RAT UŽIVO: Ruski projektili pogodili vojnu infrastrukturu na sjeveru Ukrajine
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Ruski projektili pogodili vojnu infrastrukturu na sjeveru Ukrajine

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwfkb9bwaaakujo.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwfkb9bwaaakujo.jpg”,”caption”:””,”bg”:”8d8987″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwcdoivxgaesm_b.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwcdoivxgaesm_b.jpg”,”caption”:””,”bg”:”5b85b2″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwb3ttyxgaeamss.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwb3ttyxgaeamss.jpg”,”caption”:””,”bg”:”363c2e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwb64atxwaqafca.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwb64atxwaqafca.jpg”,”caption”:””,”bg”:”9d9577″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwezzxpwyaahoah.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fwezzxpwyaahoah.jpg”,”caption”:””,”bg”:”b4b7b9″}]

12:10 Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u subotu kako se boji da bi se Ukrajina mogla suočiti s pritiskom da dogovori mirovni sporazum s Rusijom koji nije u njezinom interesu.

11:00 Ruski projektili pogodili su vojnu infrastrukturu na sjeveru Ukrajine, rekli su lokalni dužnosnici.

Reuters javlja da je Vitalij Bunečko, guverner Žitomirske regije na sjeveru zemlje, rekao da je u napadima na vojni cilj ubijen najmanje jedan vojnik.

“Gotovo 30 projektila lansirano je na jedan vojni infrastrukturni objekt u neposrednoj blizini grada Žitomira”, rekao je Bunečko, dodajući da je gotovo 10 projektila presretnuto i uništeno.

U sjevernoj regiji Černihiv, guverner Vjačeslav Čaus rekao je da je mali grad Desna u subotu ujutro bio pod “masovnim raketnim udarima”. Žrtava nije bilo i nije precizirao što je pogođeno, rečeno je samo da je došlo do oštećenja infrastrukture.

09.30 Oružane snage Ukrajine od početka agresije su već uništile 34,700 okupatora, 217 aviona i 184 helikoptera, javljaju ukrajinski mediji.

08.50 Branitelji su uništili ruski jurišni avion Su-25, 8 BBM i neprijateljsko skladište municije, javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

Slika

07.50 Rusi će pokušati opkoliti Lisičansk prije nego što nastave ofenzivu na Slavjansk, navodi se u izvještaju Instituta za rat.

07.30 Rusi pucali na Dnjepropetrovsku oblast – ranjena žena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Slika

07.00 Oružane snage Ukrajine na jugu zemlje uništili dva ruska tenka i dio mehanizacije, javlja Ukrainska pravda.

Slika

06.00 Zapadni čelnici će na dva predstojeća ključna summita, G7 i NATO-a, nastojati što više zbiti redove u odnosu prema Moskvi jer bi rat u Ukrajini, kojem se ne vidi kraja, mogao dovesti u pitanje njihovo jedinstvo.

Čelnici velikih sila, među kojima je i američki predsjednik Joe Biden, od nedjelje se sastaju u bavarskim Alpama na godišnjem okupljanju sedam indistrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7).

Skupinu čine SAD, Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Francuska, Italija i Njemačka.

Nastavak potpore Ukrajini, četiri mjeseca nakon početka ruske ofenzive, bit će u samom središtu tog sastanka, ali i dvodnevnog summita NATO-a koji počinje 28.  lipnja u Madridu.

Kancelar Olaf Scholz, domaćin summita G7, ovaj tjedan je podsjetio da će potpora Ukrajini zahtijevati “ustrajnost”.

“Istina je da smo još daleko od pregovora između Ukrajine i Rusije jer Putin i dalje vjeruje u mogućnost diktiranog mira”, rekao je Scholz, dodajući da je stoga još važnije “čvrsto ostati na zacrtanom smjeru, s našim sankcijama, financijskom potporom Ukrajini i koordiniranim isporukama oružja”. 

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da bi rat u Ukrajini mogao trajati “godinama”.

Stefan Meister iz njemačkog istraživačkog instituta DGAP tvrdi da je ruska agresija primorala članice G7 da shvate da su potrebne jedna drugoj jer će inflacija ili prijetnje izbijanja energetske i prehrambene krize, kao posljedice rata, dodatno staviti na kušnju otpor međunarodne zajednice.

Očekuje se da će čelnici također razgovarati i o “Marshallovom planu” obnove Ukrajine za koji se govori kako će koštati milijarde i obuhvatiti više generacija.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski će se čelnicima G7 obratiti video vezom i zatražiti još oružja, a to će učiniti i na summit NATO-a.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Aleksandra Prijović u modricama i podlivima: Danima ne izlazi iz kuće

Aleksandra Prijović u modricama i podlivima: Danima ne izlazi iz kuće

Počeli s 11 radnika, danas rade za Chanel, Gucci, Louis Vuitton…

Počeli s 11 radnika, danas rade za Chanel, Gucci, Louis Vuitton…