in

Osigurana sredstva za dionicu Ovčari – Mostar sjever na koridoru Vc

Slatka-Tajna.Eu

Vijeće ministara ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog  Ministarstva finansija i trezora, je na sjednici usvojilo Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB) (Koridor Vc, dionica Ovčari – Mostar sjever) u iznosu od 300 miliona eura.

Projekat podrazumijeva finansiranje izgradnje dionice autoputa od Ovčara do Mostara sjever na Koridoru Vc, a izgradnja autoputa će biti podijeljena na dionice Ovčari — Mostar sjever i Mostar sjever — Mostar jug.

Dionica od Ovčara do Mostara sjever sastoji se od tri dijela i uključuje Ovčari – ulaz u tunel Prenj, tunel Prenj i tunel Prenj  – Mostar sjever) u ukupnoj dužini oko 35 kilometara. Planirano je da bude finansirana ovim kreditnim sredstvima, ali i zajmom  EBRD-a.

Kredit će biti alociran na Federaciju Bosne i Hercegovine (JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine), s rokom otplate od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Ministarstvo finansija i trezora će nakon završenih pregovora dostaviti Vijeću ministara BiH nacrt ugovora o finansiranju s osnovama za njegovo zaključivanje”, saopćeno je nakon sjednice.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Plivačica koja se onesvijestila i potonula: Hoću u bazen

Novi estradni rat: Indi Aradinović optužila Teu Tairović da joj je ukrala spot