in

Nikolina Pišek o tvrdnjama svekra: On nema nikakva prava na imovinu, a želi nam je uskratiti – Senzacija

Nikolina Pišek o tvrdnjama svekra: On nema nikakva prava na imovinu, a želi nam je uskratiti – Senzacija
Slatka-Tajna.Eu

Čini se da je smrt srbijanskog historičara umjetnosti Vidoja Ristovića “otkrila” zategnute odnose između njegovog oca Miše Grofa i supruge Nikoline Pišek, a njihova rasprava dospjela je i do javnosti.

Miša Grof je, podsjetimo, iznio niz tvrdnji o udovici svoga preminulog sina, između ostalog nazvavši je “bolesnom ženom kojoj je u glavi jedino novac” te izjavivši kako ona sada pokušava prodati njegove umjetnine kako bi se dodatno obogatila.

O njegovim “grubim insinuacijama”, kako ih je nazvala, oglasila se i sama Nikolina, a koja je srbijanskim medijima odgovorila zvaničnim saopštenjem.

“Sva moja obraćanja Vidojevom ocu u pogledu imovine su bila usmjerena isključivo na ostvarivanje zakonskih nasljednih prava koje moj svekar meni i mojoj i Vidojevoj kćerki nažalost grubo uskraćuje, što se i vidi iz njegove izjave”, saopštila je Nikolina.

Istakla je kako otac njenog preminulog supruga “nije njegov zakonski nasljednik” te da “nema nikakva prava da raspolaže Vidojevom imovinom koju je neosnovano prisvojio”.

Pažnju je usmjerila i na “dobro raspoloženje” svoga svekra u izazovnim trenucima za porodicu.

“Gospodin Ristović je i u ovim trenucima toliko dobro raspoložen da ima snage da uz smijeh govori o posebnoj hotelskoj sobi za moje pse, što je naravno potpuna neistina. Vidojeva i moja kćer je došla u Beograd sa povrijeđenom nogom zbog svoje potrebe da se na 40-dnevnom pomenu oprosti od svog oca. Žao mi je što moj svekar u tako teškom trenutku za svoju unuku nije smatrao potrebnim da mi pomogne oko liječnika za nju, kao ni što u ovim tužnim danima ne poštuje Vidojevo dostojanstvo ni dostojanstvo njegove najbliže porodice o kojoj se Vidoje tokom života sa ljubavlju starao”, zaključila je u saopštenju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prije tragičnog događaja, Nikolina i Vidoje proveli su zajedno deset godina, a zajedno imaju i kćerku Unu Sofiju.

Par je dodatno povezao i incident koji se odigrao u stanu u Zagrebu, kada je Vidoje spasio Nikolinin i Unin život nakon trovanja ugljen monoksidom.

Historičar je iznenada preminuo 8. maja.

 

klix.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potpis za potpisom u najbogatijem timu svijeta

Potpis za potpisom u najbogatijem timu svijeta

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt?

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt?