in

Ne žalim, ima posla i ovdje

Ne žalim, ima posla i ovdje
Slatka-Tajna.Eu

Franka Križanović 2017. godine otišla je iz Busovače u Njemačku, radila, snalazila se, a onda je došla pandemija korona virusa kada su svi zbog lokdauna bili zatvoreni, a dosada ju je natjerala da se vrati u BiH.

Franka za portal “Avaza” kaže da je na kraju imala i sreću, koju je iskoristila i sada je otvorila kozmetički salon u Busovači.

Ističe da se nije pokajala što se vratila.

“Odmah poslije srednje škole, 2017. sam otišla u Njemačku. Tamo sam radila, najviše u kladionici. Uz to sam radila i nokte, u svom stanu. Nisam nikako uspjela doći do posla u kozmetičkom salonu jer sam imala samo završenu srednju školu, a i nedovoljno prakse Tako da kada je ova korona započela, nismo radili, pa je bilo jako dosadno”, kaže Franka.

Rekla je da je u BiH došla na godišnji i da je na “godišnjem” ostala.

Ispričala je i kako je došlo do toga da otvori kozmetički salon.

“Slučajno sam pronašla posao u Vitezu, a Dragana, sadašnja kolegica, mi je bila mušterija. Razgovarale smo i tako smo došle na ideju da kod nje u frizerskom salonu otvorim kozmetički sektor, jer u Busovači nema nijedan frizersko-kozmetički salon. Na kraju smo uradile to i počela sam s radom od ponedeljka”, rekla je Franka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Isiče da se zbog ovog poteza nije pokajala.

“Nisam se pokajala nijednog dana, ma ni sekunde otkako sam došla. Lijepo je kad se radi ono što se voli”, naglasila je Franka.

Za početak je prezadovoljna, a posla ima i iznad očekivanja.

“Ovo mi je prva sedmica da radim i za početak sam prezadovoljna. Mislila sam da ću prvi mjesec raditi samo svojim prijateljicama. Prezadovoljna sam”, istakla je ona.

Imala je i poruku za sve one koji se odluče ići vani.

“Žao mi je svakog ko ode vani. Nije ta Njemačka, a ni nijedna druga strana država kao što su nekada bile. I ovdje ima posla za svakog ko hoće da radi”, poručila je Franka Križanović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Poraz Borca u Sloveniji

Poraz Borca u Sloveniji

SUPRUG ELLE DVORNIK SE POHVALIO: Charels smršao 20 kilograma

SUPRUG ELLE DVORNIK SE POHVALIO: Charels smršao 20 kilograma