in

Tajna linije Jelene Rozge: Veliki je gurman, a zbog ovoga njena vaga godinama pokazuje istu brojku

Tajna linije Jelene Rozge:  Veliki je gurman, a zbog ovoga njena vaga godinama pokazuje istu brojku
Slatka-Tajna.Eu

Uvijek nasmijana i vedra, splitska je pjevačica Jelena Rozga redovno spominjana u kontekstu jedne od najljepših žena na našim prostorima, a i šire. Osim što ju krase predivne crte lica, Jeleni mnogi zavide i na besprijekornoj figuri koja je godinama postojana.

2006. godine Jeleni je otkrivena hipertireoza, a prije nekoliko godina i tahikardija, no problemi sa štitnjačom nisu jedini zaslužni što njena vaga već godinama pokazuje istu brojku.

– Moji problemi sa štitnjačom ne dopuštaju mi da se udebljam ni pola kilograma, priznala je jednom prilikom.

– Ima nešto i do genetike i toga što živim pored mora. Štitnjača me ponekad baš zna zezati, ali generalno se dobro osjećam. Ne dam se ja, samo osmijeh na lice i pozitiva, dodala je u svom stilu.

– Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitnjače. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpjevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini, a i dalje skoro dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom, zaključila je.

Između ostaloga je rekla i kako je nekoliko sati provedenih na pozornici odličan način da se ostane u formi i bude u dobroj kondiciji, a priznala je i kako joj je tokom izolacije zbog pandemije proradila štitnjača kada je prestala s treninzima i na taj način šokirala tijelo. Prema savjetu trenera, nastavila je vježbati kod kuće.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

Dio koji zanima mnoge, s obzirom na njezinih 57 kilograma i uprkos problemima sa štitnjačom, njene su prehrambene navike. Jelena je otkrila kako, uprkos tome što je veliki gurman, pazi što jede i nastoji da joj obroci budu lagani i zdravi. Jede, kaže, nekoliko puta dnevno, ali uvijek malene porcije, a ponekad se i njoj zna dogoditi dan kada je po pitanju prehrane opuštenija no inače. Najviše joj odgovara mediteranska kuhinja pa povrće, ribu i voće najčešće jede, a priznala je kako joj je posebno drago pečeno kestenje.

Izvor: story.hr

(S.P.)

The post Tajna linije Jelene Rozge: Veliki je gurman, a zbog ovoga njena vaga godinama pokazuje istu brojku appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bh. premijerligaš u jednom dahu potvrdio saradnju sa čak 12 igrača

Bh. premijerligaš u jednom dahu potvrdio saradnju sa čak 12 igrača

Nikolina je bolesna, sin mi se nije ohladio, ona traži pare! Šok ispovijest Miše Grofa o nasljedstvu, luks kući i prvoj Vidojevoj ženi! – Senzacija

Nikolina je bolesna, sin mi se nije ohladio, ona traži pare! Šok ispovijest Miše Grofa o nasljedstvu, luks kući i prvoj Vidojevoj ženi! – Senzacija