in

Vaterpolo SP: Mađarska kaznila promašaje Crne Gore

Vaterpolo SP: Mađarska kaznila promašaje Crne Gore
Slatka-Tajna.Eu
Vaterpolo SP: Mađarska kaznila promašaje Crne Gore

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, odigrali su odlično tokom prve dionice, veoma dobro i u nastavku meča kada je odbrana u pitanju, ali su imali mnogo, baš mnogo promašenih zicera, što je Mađarska znala i umjela da kazni 12:8 (3:3, 3:1,3:2,3:2).

Golove za Crnu Goru postigli su: Marko Petković četiri, Dušan Banićević, Dušan Matković, Kanstantin Averka i Vasilije Radović po jedan. Golove za Mađarsku, postigli su: Đorđo Zalanki četiri, Silard Janšik i Marton Vamoš po dva, Zoltan Pol, Deneš Varga, Kristijan Manherc i Gergelji Burijan po jedan.

Vaterpolisti Crne Gore, iako sa najmlađom selekcijom na šampionatu planete, ispunili su obećanje koje su dali prije polaska na Svjetsko prvenstvo i u kojem su naglasili da će u svakom meču, bez obzira na ime rivala, nastojati da stignu do pobjede. Tako je bilo protiv Mađarske, koja slovi za najvećeg favorita u grupi, za jednog od najvećih favorita na turniru.

Prva dionica je donijela veliku borbu. Mađarska je tri puta vodila, a Crna Gora tri puta stizala do izjednačenja – 3:3. Golove za Mađarsku, postigli su Marton Vamoš, Zoltan Pol, Đorđo Zalanki. Strijelci za Crnu Goru, bili su Dušan Banićević, Marko Petković i Vasilije Radović.Do kraja prvog poluvremena, Kanstanin Averka je promašio peterac, zatim pogodio za 4:3, ali je Mađarska u režiji Silarda Janšika i Đorđa Zalankija stigla do 6:4.

Početkom trećeg kvartala Crna Gora je dva puta pogađala okvir gola, dok je gol koji je postigao Deneš Varga priznat iako je ostao utisak da lopta nije prešla gol liniju – 7:4. Crna Gora je imala problema da pronađe rješenje za sjajnu odbranu Mađara i djelovalo je da domaćin Svjetskog prvenstva lomi meč u svoju korist.

Mrežu golmana Tešanovića, pogodili su Vamoš i Janšik za 9:4. Mađari su brutalno kažnjavali promašaje Crne Gore. Izabranici Vladimira Gojković se nisu predavali. Uspjeli su preko Marka Petkovića i Dušana Matkovića da smanje na 6:9, uoči posljednje dionice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Marko Petković je pogodio za 7:9. Crna Gora je propustila napad sa dva igrača više, Averka je pogodio prečku, Čućković šutirao tik pored gola, a kazna za promašaje je stigla u vidu gola koji je postigao sjajni Đorđo Zalanki. Nedugo zatim, Kristijan Manherc je pogodio za 11:7 i pitanje pobjednika je riješeno.

U drugom meču grupe, Gruzija je pobedila Brazila sa 14:10. Ono što je veoma bitno kada je grupa u kojoj se nalazi Crna Gora u pitanju, Japan je pobijedio Njemačku sa 12:11, pa se pojavljuje kao potencijalni rival u osmini finala.

Prvo kolo: Australija – Kazakhstan 10:4, Japan – Njemačka 12:11, Italija – Južna Afrika 22:4, Gruzija – Brazil 14:10, Španija – Kanada 19:2, Hrvatska – Grčka 8:8, Srbija – SAD 17:13.

U drugom kolu, koje je na programu 23. juna, snage će odmjeriti: Hrvatska – Njemačka, Srbija – Australija, Španija – Južna Afrika, Gruzija – Crna Gora, Italija – Kanada, Japan – Grčka, Kazakhstan-SAD i Mađarska – Brazil.

Prvoplasirane selekcije iz grupa će izboriti plasman u četvrtfinale dok će reprezentacije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu početi utakmicma osmine finala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Stihovi Šabanovih pjesama skrivaju veliku misteriju! Kompozitor otkrio tajnu čuvanu 40 godina

Stihovi Šabanovih pjesama skrivaju veliku misteriju! Kompozitor otkrio tajnu čuvanu 40 godina

Poslodavci traže što hitnije usklađivanje Odluke o provođenju zakonske politike sa Zakonom o carinskoj politici BiH

Poslodavci traže što hitnije usklađivanje Odluke o provođenju zakonske politike sa Zakonom o carinskoj politici BiH