in

Pogledajte samo ove izraze lica trojice članova, u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine stigli EU parlamentarci

Slatka-Tajna.Eu

Sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas se u zgradi ove institucije sastala delegacija zastupničke grupe Zelenih u Europskom parlamentu.

Viola von Cramon, izvjestilac EU za Zapadni Balkan, Romeo Franz, predsjednik delegacije EU Parlamenta za odnose sa BiH, europarlamentarka Tineke Strik i Boris Mijatović, član Bundestaga u posjeti su Sarajevu od 19. juna 2022. godine.

“Mi, barem u Evropskom parlamentu, uvijek navodimo da u slučaju da Moldavija i Ukrajina dobiju status kandidata moramo dati nešto i Zapadnom Balkanu da pokažemo da možemo biti shvaćeni kao kredibilni, da povjerenje u nas nije potpuno izgubljeno”, kazala je jučer Von Cramon-Taubadel.

Član Bundestaga Boris Mijatović ocijenio je kako “secesionističke politike” lidera SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića, predstavljaju prijetnju po državu.

“Vjerujemo da obje te politike koju su ovi ljudi vodili i javno zagovarali posljednjih sedmica i mjeseci predstavlja prijetnju za zemlju.

Naravno, sve stranke koje se pridržavaju nacionalističkih principa su prijetnja za državu, tako da su u istom paragrafu u kojem su navedena ova dva imena spomenute sve tri strane.

Tu je osuda bošnjačkih, srpskih i hrvatskih stranaka zbog politike koja slijedi samo nacionalističko razmišljanje. Zato što vjerujemo da je nacionalističko razmišljanje put ka odvajanju”, zaključio je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sudeći prema fotografijama reportera portala Radiosarajevo.ba, Dodik nije bio pretežno raspoložen.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POSLIJE DUETA SA JK, LUKAS SKIDA I DUETE SA CECOM! Nikog neće da izdržava, a evo da li će Ražnatovićka imati poseban tretman – Senzacija

Ovo je 9 najskupljih haljina svih vremena