in

Moderno uređenje doma u zlatnim bojama

Moderno uređenje doma u zlatnim bojama
Slatka-Tajna.Eu

Zlatni interijer daleko je od kiča, ako su njegovi detalji pravilno odabrani, a dekor osmišljen s ukusom. Ton simbolizira energiju, prosvjetljenje, duhovnost i materijalno blagostanje. Psihologija povezuje sunčanu nijansu sa samouvjerenim, odlučnim i snažnim ljudima, za koje elegancija i žudnja za ljepotom nisu prazna fraza.

Mnoge žene su sklonije odabiru zlatnog. Neki stručnjaci to pripisuju činjenici da žene osjećaju harmoniju boja suptilnije i u stanju su kombinirati neobične nijanse s više finoće.

Uz uravnoteženu implementaciju, bež-zlatne iskre postat će zaštitni znak elegantne sobe uređene u klasičnom stilu i nadopuniti veličanstvene interijere carstva ili baroka. Ljubitelji Provanse, potkrovlja ili hi-tech trendova također mogu sigurno koristiti solarne metalne dijelove, kako bi stvorili opuštenu, ali elegantnu dizajnersku atmosferu koja je od posebne važnosti u dizajniranju kućnog uređenja.

Pravila za nanošenje zlatne boje pri ukrašavanju zidova

  • Prilikom ukrašavanja velikih površina bolje je napraviti svijetle akcente, stvarajući kompoziciju pomoću slika i ogledala u zlatnim okvirima ili slikama s letvicama koje imitiraju metalne elemente.
  • Ako se za dekoraciju zidova koristi zlatna boja, svi ostali detalji moraju biti izrađeni u neutralnim bojama. Odaberite bijeli ili sivi tapacirani namještaj, obične zavjese i minimalnu količinu detalja.
  • Toplo zlato može vizuelno smanjiti prostoriju, pa je bolje napustiti njegovu upotrebu u malim i pretrpanim prostorijama.
  • Prilikom odabira tapeta sa zlatnim dekorom, obratite pažnju na stroge geometrijske uzorke i okomite linije. Monogrami su prikladni samo za pompezne stilove carstva i baroka, a kitnjasti hijeroglifi – za istočnjačke struje.
  • Izbjegavajte istovremenu kombinaciju sjajne i mat teksture zlatnih elemenata.
  • Višak zlata može pokvariti cjelokupni dojam interijera. Stoga ovu nijansu treba koristiti s velikim oprezom za dekoraciju zidova: na velikim površinama metalni odsjaji mogu izgledati glasno i bezukusno.

Namještaj sa zlatnim elementima

Rasvjeta

Rasvjeta je važna komponenta dizajna interijera. Elegantna svjetla pomažu u postavljanju potrebnih akcenta u prostoriji i nose, ne samo estetsko opterećenje, već igraju i važnu funkcionalnu ulogu.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dekor i dodaci u zlatnoj nijansi

Zlatne zavjese

 

Kombinacija zlatne s drugim nijansama

 

The post Moderno uređenje doma u zlatnim bojama appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RASKINULI MLADENOVIĆKA I ISAK ŠABANOVIĆ, ALEKSANDRA PRIZNALA: Mi smo dva svijeta, nismo se uklopili! Slobodna sam! – Senzacija

RASKINULI MLADENOVIĆKA I ISAK ŠABANOVIĆ, ALEKSANDRA PRIZNALA: Mi smo dva svijeta, nismo se uklopili! Slobodna sam! – Senzacija

‘SB’ NA ULICAMA SARAJEVA: Pogledajte kako visoke temperature u Sarajevu podnose građani i turisti (FOTO)

‘SB’ NA ULICAMA SARAJEVA: Pogledajte kako visoke temperature u Sarajevu podnose građani i turisti (FOTO)