in

Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja turističke sezone

Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja turističke sezone
Slatka-Tajna.Eu
Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja turističke sezone

Gužve nakon produljenog vikenda

Foto: HTV / HRT

Promet na autocestama jedan je od najvažnijih pokazatelja turističke sezone, a posljednji podaci pokazuju da ulazimo u glavni dio sezone koja bi mogla biti bolja i od rekordne 2019. Očekivano, nakon produljenog vikenda slijedio je povratak kući pa su se u popodnevnim satima počele stvarati kolone na našim cestama. Na naplatnoj postaji Lučko oko 19 sati nije bilo većih gužvi.

– S današnjim danom do 18 sati kroz naplatnu postaju Lučko Demerje prošlo 227 tisuća vozila, to je bolji rezultat nego u isto vrijeme 2019. kada je kroz istu naplatnu postaju prošlo 219 tisuća vozila. Međutim, moram naglasiti da je 2019. u ovo doba je školska godina već bila završila tako da je i to utjecalo na broj vozila. Nadamo se da će ovaj trend rasta nastaviti se i idući tjedan, rekao je Ivan Ribičić, direktor Sektora naplate HAC-a.  

Kaže kako je tijekom ovog produženog vikenda na cestama bilom više domaćih nego stranih gostiju.

– Ono što smo primijetili je da je bilo više domaćih turista, negdje 65 posto u odnosu na druge, ali današnji dan je pokazao da i stranci dolaze, rekao je. 

– Mi se na naplatnoj postaji Lučko nalazimo oko sat vremena i trenutno nema prevelikih gužvi. Na izlaz s autocesta čeka se oko 5 minuta. No za mnoge danas završava produženi vikend, stoga su gužve prema unutrašnjosti zemlje itekako moguće. Iz HAK-a su nam potvrdili da je broj vozila koje se za blagdan Tijelovo uputio prema moru premašio brojke iz Rekordne 2019. i to za više od 4 posti što je dobar pokazatelj turističke sezone pred nama, ali i pokazatelj kako bi se u večernjim satima ovdje na postaji Lučko mogle stvarati gužve, javila je u Vijestima u 17 sati novinarka HTV-a Mateja Ribičić

Na svim važnim prometnim pravcima u zemlji povećana je gustoća prometa iz smjera mora prema unutrašnjosti, gdje su moguće kolone i povremeni zastoji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Promet je pojačan i na graničnim prijelazima. 

– Ovaj produženi lipanjski vikend očekivano je donio povećanu gustoću prometa, ponegdje i gužve. Ovdje na graničnom prijelazu Rupa kolone su u oba smjera oko jedan kilometar. Na izlaz iz zemlje čeka se i do sat vremena, a na ulazak do 45 minuta. Pojačan je promet na autocestama, na Jadranskoj magistrali te na prilazima turističkim mjestima. Na Krku se prema kopnu vozi u koloni od oko četiri kilometra. Gužvi će biti i kasnije u poslijepodnevnim satima, izvijestila je Jelena Tomac s graničnog prijelaza Rupa u javljanju u Studio 4. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Aniston, Grande i Beyonce otkrile recepte za salate koje jedu za ručak

Aniston, Grande i Beyonce otkrile recepte za salate koje jedu za ručak

PLJAČKA U DOMU ZDRAVKA ČOLIĆA: Iz porodičnog sefa otuđeno 20.000 eura

PLJAČKA U DOMU ZDRAVKA ČOLIĆA: Iz porodičnog sefa otuđeno 20.000 eura