in

Drugi odmaraju, zvijezda Barcelone trči po prašnjavim terenima i mami osmijeh na lice svakog djeteta

Slatka-Tajna.Eu


Depay u humanitarnoj misiji


Zvijezda Nizozemske i Barcelone Memphis Depay posjetio je u četvrtak predsjednika Gane Nanu Akufo-Addo-Bivši napadač Manchester Uniteda i Lyona uputio je ljubaznost predsjedniku Gane, te mu poklonio svoj dres.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iza ofanzivca Barcelone je jako teška i naporna sezona, okončana je nastupima za Nizozemsku u Ligi nacija, naakon čega je otputovao u Afriku. On je trenutno u Gani u jednoj humanitarnoj misiji, došao je u sklopu svoje osnovane fojndacije za pomoć gluhoj i slijepoj djeci.

Stigao se Depay družiti sa ganskim zvaničnicima, nogometašima, ali i navijačima te djecom. Onda je zajedno sa svojim sunarodnjakom Quincyjem Promesom istrčao na blatnjavi teren da zaigra nogomet i naravno da su svi bili oduševljeni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako su mnogi odmah krenuli prema luksuznim destinacijama da uživaju u odmoru, što je naravno i bilo za očekivati nakon ove paklene sezone, Depay i neki njegovi prijatelji radije su krenuli u humanitarnu misiju, a “za dušu” su ponovo trčali za loptom, barem da na momente ljudima u teškim uslovima izmame osmijeh na lice.

Osim Depayja i Promesa, na terenu su bili i mladi napadač Liverpoola Ryan Brewster, te legendarni veznjak nizozemske reprezentacije Edgar Davids.

Nedavno je i Sadio Mane s prijateljima iz djetinjstva zaigrao nogomet u rodnom gradu Bambali u Senegalu na blatnjavom terenu. Iako ga čeka veliki transfer u Bayern, napadač Liverpoola zaigrao se sa “svojom rajom” i sve oduševio.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasaComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

”NA INSTAGRAMU AVION, A UŽIVO PRIKOLICA” Njeno izdanje naišlo na oštre komentare

motokultivator.3GP