in

RAT UŽIVO: Dodik čami u hodniku; ‘Zbog hakerskog napada odgođeno Putinovo obraćanje’

RAT UŽIVO: Dodik čami u hodniku; ‘Zbog hakerskog napada odgođeno Putinovo obraćanje’
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Dodik čami u hodniku; ‘Zbog hakerskog napada odgođeno Putinovo obraćanje’

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvb7m8wwiaekgw-.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvb7m8wwiaekgw-.jpg”,”caption”:””,”bg”:”cad4e3″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvbm-ddwyaaw_pm.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvbm-ddwyaaw_pm.jpg”,”caption”:””,”bg”:”595a5c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvyv8jfwuaao42b.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvyv8jfwuaao42b.jpg”,”caption”:””,”bg”:”47403a”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvzwvjlwaaiuemh.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvzwvjlwaaiuemh.jpg”,”caption”:””,”bg”:”2e3f24″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvbdmyqwqay8xjp.png”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/06\/fvbdmyqwqay8xjp.png”,”caption”:””,”bg”:”2f2d2e”}]

14:12 Europska komisija preporučila je državama članicama da Moldaviji dodijele status kandidata za članstvo u Europskoj uniji te da Gruziji ponude “perspektivu” da jednoga dana postane članica Unije.

13:58 Rusija je komentirala preporuku Europske komisije da Ukrajina i Moldavija budu imenovane kandidatima za članstvo u Europskoj uniji. Tokom redovnog brifinga s novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija pomno prati napore Ukrajine da postane članica EU. “To pitanje zahtijeva našu pojačanu pozornost jer smo svi svjesni intenziviranja rasprava u Europi na temu jačanja obrambene komponente EU”, rekao je pa dodao: “Postoje razne transformacije u Europi koje najpažljivije promatramo.”  

13:42 Zakazano obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina odgođeno je sat vremena nakon hakerskog napada, priopćio je Kremlj. Putin se trebao obratiti na Ekonomskom forumu u Sankt-Peterburgu, ali je događaj pogođen kibernapadom, navodi se. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da stručnjaci rade na rješavanju problema, prenisi Index.hr..

12:49 Evropska komisija podržala je ideju da Ukrajina postane kandidat za Evropsku Uniju. Ovaj potez dovodi Ukrajinu još jedan korak bliže Uniji. Ovu vijest objavio je BBC pozivajući se na šeficu EK Ursulu von der Leyen. Pišu da će uskoro dati više informacija. 

12:10 Postane li Ukrajina kandidat za EU, hrvatska vlada mora kategorički uvjetovati da istoga dana to postane i Bosna i Hercegovina, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u Ohridu.

11:56 Rusko ministarstvo odbrane danas je izdalo poduži operativni brifing. Zanimljivo, ne spominju tegljač Spasatel Vasilij Bekh iz Crnomorske flote, za koji Ukrajinci tvrde da su ga pogodili dok je prevozio vojnike i oružje na Zmijski otok. Rusi tvrde da su “visokopreciznim zračnim raketama pogodili 18 područja na kojima su ljudstvo i vojna oprema, kao i 10 ukrajinskih topničkih i minobacačkih položaja”.

“Operativno-taktičko i vojno zrakoplovstvo pogodilo je 18 područja na kojima su ljudstvo i vojna oprema, što je rezultiralo smrću 200 ukrajinskih vojnika”, navode Rusi. Dodaju i da su uništili dva lansera protuzračnih raketnih sustava Buk-M1 i Osa-AKM, zajedno sa skladištem streljiva u Lisičansku. 

Navode i da su iznad Harkiva oborili ukrajinski zrakoplov Su-25 i uništili 15 ukrajinskih bespilotnih letjelica. Još 350 ukrajinskih vojnika ubili su raketnim trupama i topništvom, dodaju. 

Nijednu od ovih tvrdnji nije bilo moguće neovisno potvrditi.

10:47 Evropska komisija danas iznosi prvo mišljenje o dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini, no zeleno svjetlo mora dati svih 27 država članica prije početka dugog procesa pregovora.

09.30 Spasatel Vasily Bekh, tegljač ruske crnomorske flote, potopljen je od strane ukrajinskih snaga. Brod je prevozio osoblje, oružje i municiju na okupirani Zmijski otok.

08.45 U Belgorodskoj regiji u Rusiji srušio se vojni zrakoplov, pilot se katapultirao, javlja Ukrajinska pravda.

Slika

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










07.45. Rusi raketirali Mikolajev, ima mrtvih i ranjenih, javljaju ukrajinski mediji.

Slika

07.30 Objavljene snimke američkih i drugih stranih legionara zajedno s ukrajinskim jedinicama tokom bitaka za Sjeverodonjeck.

07.00 Čelnici Francuske, Njemačke i Italije obećali su jučer, u posjetu Kijevu,  da će podržati nastojanja Ukrajine za pridruživanje Europskoj Uniji. Macron je rekao da sva četvorica nazočnih čelnika EU podržavaju ideju o dodjeljivanju Ukrajini “trenutnog” statusa kandidata za članstvo u EU.

Danas bi trebala biti donesena odluka Europske komisije o statusu Ukrajine.

06.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opisao je posjetu Kijevu čelnika Francuske, Njemačke, Italije i Rumunjske kao “povijesni dan” za njegovu zemlju.

“Ukrajina uživa potporu četiri moćne europske države”, rekao je u svom večernjem videoobraćanju, dodajući da je Ukrajina sada bliža Europskoj Uniji nego ikad od njezine neovisnosti.

Očekuje se da će Europska komisija danas objaviti ocjenu o tome treba li Ukrajini dodijeliti status kandidata za članstvo u EU, što je ključni korak u dugom procesu dobivanja punopravnog članstva u bloku.

Europa bi mogla napisati novu priču o slobodi i “konačno eliminirati sivu zonu između EU i Rusije” zahvaljujući hrabrosti ukrajinskih muškaraca i žena, rekao je Zelenski.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEREALNE OBLINE: Una Čolić zatrpana komplimentima

NEREALNE OBLINE: Una Čolić zatrpana komplimentima

ODRŽAN TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH

ODRŽAN TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH