in

Opet stradala mostarska ‘Partiza’ / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partizansko spomen groblje u Mostaru ponovno se našlo na meti vandala.

Ovog puta, devastirano je kao nikada prije, te je uništena gotovo svaka spomen ploča koja se nalazila na spomen groblju.

Foto: Facebook / Opet stradala mostarska Partiza

”Pisali bi uvredljive grafite, razbili nekoliko ploča, ali ovako sustavno razbijanje svake od preko 700 spomen-ploča poginuloj mostarskoj omladini se još nije dogodilo”, napisao je povjesničar, novinar i politički aktivist Dragan Markovina na društvenim mrežama.

Foto: Facebook / Opet stradala mostarska Partiza

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar pozvalo je gradonačelnika Mostara Marija Kordića da zaustavi devastaciju spomen groblja.

Kazali su kako su još prije par mjeseci zatražili sastanak sa Kordićem kako bi razgovarali o zaštiti tog spomenika, no taj susret se nije dogodio.

Foto: Facebook / Opet stradala mostarska Partiza

Također, nakon zadnje devastacije spomen groblja iz MUP-a HNŽ kazali su kako ”Partizansko groblje u nadležnosti Grada Mostara”, dok u službenom glasniku BiH stoji da je Partizansko spomen-groblje nacionalni spomenik BiH, te da je Vlada FBiH dužna osigurati pravne, znanstvene, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzervaciju, prezentaciju i rehabilitaciju nacionalnog spomenika, a zadnji put Vlada FBiH je u obnovu spomen groblja uložila 200 tisuća KM.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Finale ACB lige: Briljantni Mirotić, Barca izjednačila

Alves ponovo napušta Barselonu