in

NA ZLATIBORU ODRŽAN DVODNEVNI TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH U MSP  

NA ZLATIBORU ODRŽAN DVODNEVNI TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH U MSP  
Slatka-Tajna.Eu
NA ZLATIBORU ODRŽAN DVODNEVNI TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH U MSP  

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, na Zlatiboru organizovala dvovnevni trening za jačanje kapaciteta zaposlenih u MSP, koja je okupila privrednike, menadžere MSP iz oblasti drvnog, prehrambenog i metalskog sektora sa područja Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

 

Riječ je o edukaciji koja je pruža osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.

 

“Zadovoljstvo nam je da je naša firma dobila priliku za učešće na ovoj vrsti obuke, iz razloga što je naša proizvodnja (metalske) industrije nužno vezana za inovacije na tržištu i na stalnom unapređenju naših proizvodnih procesa. Pošto je naša firma dosta orijentisana na inostrana tržišta, iz tog razloga nam je bitno da investiramo u inovativne projekte, kako bi bili konkurentni na domaćem tako i na inostranom tržištu. Sve pohvale za praktičan rad i zahvala oragnizatoru i stručnim predavačima”, Bojana Tuludić, MTK Metal-komerc iz Užica.

 

Trening se održao u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE”, koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

 

“Cilj nam je da kroz ovakve vrste aktivnosti pomognemo malim i srednjim preduzećima iz sektora drvne, metaloprerađivačke i prehrambene industrije da razviju određene vještine, da se međusobno povežu, uspostave poslovnu saradnju i da imaju mogućnost da nastupe zajednički na nekim novim tržištima. Zaista postoji veliki potencijal u ova tri sektora u ove dvije regije i šteta je ne dati im mogućnost da dođu do novih kupaca”, Almin Mališević, Privredna/Gospodarska komora
FBiH
.

 

Organizatori napominju da ovakva aktivnost ima višestruki značaj, zbog spajanja privrednika BiH i Srbije, nastavak treninga slijedi u Sarajevu u periodu od 16. i 17. juna 2022. godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
EMOTIVNA PORUKA: Katarina Grujić i Marko Gobeljić slave

EMOTIVNA PORUKA: Katarina Grujić i Marko Gobeljić slave

Red Bull uživo na SportSport.ba: U Austriji počinje Crankworx ludilo

Red Bull uživo na SportSport.ba: U Austriji počinje Crankworx ludilo