in

Muhamed Hadžović i Maja Izetbegović najbolji na Festivalu glumca u Konjicu / Bljesak.info

Muhamed Hadžović i Maja Izetbegović najbolji na Festivalu glumca u Konjicu / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Muhamed Hadžović i Maja Izetbegović najbolji na Festivalu glumca u Konjicu / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NajboljI glumac ”9. Festivalu glumca BiH”’ za uloge ”Obrada” i ”Žigića”, u predstavi ”Schindlrov lift”, Kamernog teatra 55 Sarajevo je Muhamed Hadžović.

Masku konjičkih drvorezbara i nagradu za najboljeg glumca Muhameda Hadžovića dodjelio je u ime Kompanije Bosnalijek-Generalnog sponzora ”9. Festivala glumca BIH”, Dino Kulušić, marketing menadžer u Kompanije Bosnalijek.

”Govorim da je ovo najveća nagrada, ako glumac može da sanja neku nagradu to je onda nagrada publike. Na kraju krajeva, kazalište i publika, tu ne smije da bude nikakvih prepreka, to je direktni kontakt, i to je teško objasniti koliko to priznanje je veliko, jer glumac je izložen upravo njima i ako dobro reagiraju i prepoznaju, to je nešto što glumac jako cijeni i na takav način se vezuje i za grad i za tu publiku, tako da je ovo jedna neraskidiva veza sada mene i Konjica. Jako mi je drago zbog toga i ja sam jako ponosan. Imam nagrada, ali je ovo nešto posebno, zato ću se zahvaliti Konjicu i publici koja je prepoznala iskrenost koju smo se trudili da imamo, i u moje osobno ime i Kamernog teatra, koji je nesebično došao i dao sve, prosuli smo bisere, kako smo najbolje mogli u tom trenutku”, rekao je Hadžović.

Najbolja glumica  za ulogu ”Dušice”, u predstavi ”Schindlerov lift”, Kamernog teatra 55 Sarajevo je Maja Izetbegović.

Foto: PR / Maja Izetbegović

”Prije svega želim da Vam čestitam na još jednom završenom Festivalu, koji je sada prerastao u jedan respektabilan regionalni Festival. Htjela bi da izrazim svoje zadovoljstvo, veliku sreću što sam dobila nagradu i da se zahvalim ”Kamernom teatru 55”, autorskom timu predstave ”Schindlerov lift” i naravno predivnom ansamblu predstave i svojim partnerima. Hvala vam još jednom i želim stvarno da kažem da sam vrlo sretna i zadovoljna, da sam prije svega bila dio Festivala, a da sam na njemu i nagrađena”, rekla je Izetbegović.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru prema glasovima publike ”9. Festivala Glumca BiH”’, u Konjicu dodjeljena je Ansamblu u koprodukcijskom projektu: Hrvatskog Narodnog pozorišta u Mostaru, Narodog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, u predstavi ”Identitluk”. Masku konjičkih drvorezbara i Nagradu za kolektivnu glumačku igru dramaturgu predstave ”Identitluk”, Draganu Komadini i prvakinji drame HNK u Mostaru, Jeleni Kordić Kuret uručila je, u ime Kompanije BH Telecom- Zlatnog sponzora Festivala Glumca BiH, Anela Zajmović, marketing menadžerica u Kompaniji BH Telecom

”Mene je obradovala vijest da smo dobili nagradu za kolektivni glumački čin. Puna su mi usta dok to izgovaram kao i srce, jer ste vi publika prepoznali ono što mi glumci i sami mislimo dok igramo predstavu, a to je da sve naše kreacije zavise od kreacije naših partnera i da upravo u toj konstelaciji ljudi, glumačkih energija, glumačkih zanosa, su izrodili likovi koje ste vidjeli, prepoznali, evo i nagradili. Ja ću isto spomeuti glavnog krivca za ovu predstavu, to je naša rediteljica Tanja Miletić Oručević, kao i naš dramaturg predstave Dragan Komadina, kojem također idu ogromne zasluge jer je unaprijedio i pomogao nam u autentičnosti naših likova”, izjavila je Jelena Kordić Kuret.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: PR / ”Identitluk” ponovo nagrađen

Nagradu za najbolju glumicu u kategoriji regionalnog programa ”9. Festivala glumca BiH”, u Konjicu dobila je Darja Rizova za ulogu ”Maše”, u predstavi ”Nema da bide kraj na svetov-Neće biti smak svijeta”. Riječ je koprodukcijskom projektu: Makedonskog narodnog teatra, Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Peripetija production iz Skoplja, Sjeverna Makedonija.

Nagrada za najboljeg glumca u kategoriji regionalnog programa pripala je Peri Juričiću, za ulogu Pero Babić u predstavi ”Ne daj se Njofra”, Kazališta ”Lectirum” Zagreb.  

Laureatkinja nagrada za najbolju glumicu u kategoriji mladih je Sara Seksan za ulogu ”Majka hrabrost”, u predstavi ”Majka Hrabrost i njena djeca”, Otvorene scene Obala & Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Laureat nagrade za najboljeg glumca u kategoriji mladih je Pavle Novaković, za ulogu ”Narednik” i ‘Kuhar”, u predstavi ”Majka Hrabrost i njena djeca”, Otvorene scene Obala & Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NE ODVAJAJU SE: Sandra Rešić i Anđelo Ranković se “gutaju” pogledima

NE ODVAJAJU SE: Sandra Rešić i Anđelo Ranković se “gutaju” pogledima

Bajern odbio i drugu ponudu Barselone za Levandovskog

Bajern odbio i drugu ponudu Barselone za Levandovskog