in

Amerika je nogometni rudnik za državne selekcije BiH

Amerika je nogometni rudnik za državne selekcije BiH
Slatka-Tajna.Eu
Amerika je nogometni rudnik za državne selekcije BiH

Navikli smo na lijepe životne i nogometne priče iz Amerike. S Bosancima u glavnoj ulozi.

Murat Alibašić i Slobodan Janjuš, čuveni i popularni Čobo, ili “Boro i Ramiz”, kako ih prozvaše, putuju Amerikom u potrazi za novim talentima. Oni su poput “perača zlata”. Nalaze nove dragulje, uspostavljaju mostove, šire prijateljstva, otvaraju nove vidike…

Oni su poput “putujuće ambasade mira i prijateljstva”.

Put ih je odveo u Kentaky.

“Bh. zajednica u Bowling Green u Kentaky broji, negdje oko 10000 naših građana iz čitave BiH.
Jedna su od najuspješnijih i najorganizovanijih BiH zajednica u Americi. Koju čine, skoro 90/% biznismeni- otkriva nam Murat Alibašić.

Raduje ih podatak o velikom zanimanju za sport, posebno za nogomet.

“Sve su to mladi, ambiciozni i perspektivni ljudi. Ahmedin, Amel, Nele, Igor, Mica i mnogi drugi koji su zaduženi za društvene i sportske aktivnosti. Imaju svoj društveni klub sa restoranom, a prije nekoliko godina osnovali su i fudbalsku akademiju, koja danas odlično funkcioniše.

Sada su odlučili da tu istu fudbalsku akademiju podignu na još veći “level” i na profesionalniji nivo. Što će za našu djecu, a i djecu iz drugih nacionalnih zajednica, kao i njihove roditelje značiti zaista mnogo. Pogotovo u daljnjem razvoju djece, njihovom odgoju, zdravom životu i izgradnji jednog zdravog razvojnog puta – informira nas Alibašić.

“BG elit” je upravo iz tih razloga pozvao našeg fudbalskog velikana Ziju Švrakića koji će ubuduće raditi kao sportski direktor Akademije, trener i nastavnik, koji će educirati mlađe trenere.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“BG Elit” je takođe uspostavio odličnu saradnju sa jednom od naših najvećih sportskih organizacija US Soccer Education iz Denvera, čiji direktor Murat Alibašić ovih dana boravi u ovoj uspješnoj BiH zajednici. Zajedno s članovima kluba pokušavaju napraviti model, po kome će “BG Elit” biti uspješna, respektabilna i prepoznatljiva fudbalska akademija.

Imaju veoma dobro organizovan vjerski život, gdje su uložili više miliona u izgradnju vjerskog objekta i džemata.

Brojni talenti, nogometni biseri, koji su nastupali ili nastupaju za državne reprezentacije najbolja su referenca US Soccer education. Plodovi njihova rada tek će se vidjeti u narednim godinama. Profitirat će svi, djeca, roditelji, bh. zajednice u Americi, selektori BiH!

(Sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Strast je bila jača od razuma: Ana Nikolić pala na Lukasa, svi detalji tajne veze! – Senzacija

Strast je bila jača od razuma: Ana Nikolić pala na Lukasa, svi detalji tajne veze! – Senzacija

NAJBOLJI SA NAJBOLJIMA: Čola i Sofra sarađuju i spremaju iznenađenje

NAJBOLJI SA NAJBOLJIMA: Čola i Sofra sarađuju i spremaju iznenađenje