in

“Pokazali smo danas svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter…”

“Pokazali smo danas svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter…”
Slatka-Tajna.Eu
“Pokazali smo danas svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter…”

Edin Džeko je postigao dva gola u velikoj pobjedi BiH nad Finskom od 3:2 u meču grupe 3 UEFA B Lige Nacija. Džeko je nakon utakmice govorio za BHT1.

“Nije bilo lako, pogotovo kada čuje se zvižduk sa tribina nakon nekih utakmica.

Zato ova utakmica, ovo vrijedi duplo, zabili smo gol kada je trebali, a mogli smo i više. Nažalost iz dvije polukontre primili smo golove, ali to je plod umora i dekoncentracije.”

“Pokazali smo danas svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter i to pogotovo što imamo mladih igrača koji su igrali tri, četiri utakmice u 10 dana.

Sigurno se nije bilo lako vratiti nakon zvižduka. Ovo što smo napravili večeras sigurno vrijedi duplo. Dobro smo ušli u susret, poveli smo, propustili šansu za 2:0, a onda smo primili dva gola.

Ipak, to je sigurno plod umora i dekoncentracije. Vidjeli smo da su oni promijenili šest, sedam igrača i bili su svježili. Mi smo bili u panici nakon njihovog drugog gola. Na poluvremenu smo promijenili taktiku i to je bilo mnogo bolje”, rekao je Edin i dodao:

“Igru briši, bodove piši. To je najbitnije. Kod nas se uvijek nađe neka mana i kada pobijedimo. Mislim da su Finci dobra selekcija. Mislim da se mnogo potcjenjuju.

Nisu oni džaba igrali na EURO 2020. Naš selektor je tu kratko vremena i treba momcima dati podršku. Potreban nam je kontinuitet. Najbitnije je da smo pobijedili. Drago mi je što su moje šanse ušle jer u prva tri kola nisam dao gol.”

Džeko je za A selekciju BiH zabio 63 gola – prenosi Reprezentacija.ba od koje je preuzeta i naslovna fotografija teksta.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici na Bilinom Polju selekciju Finske rezultatom 3.2, u okviru 4. kola B Lige nacija. Naš tim sada ima osam bodova i dva kola prije kraja na pragu je osvajanja prvog mjesta u grupi.

U preostale dvije utakmice sa Crnom Gorom i Rumunijom odlučivat ćemo sami o svojoj sudbini, te imamo veliku priliku da ostvarimo plasman u A Ligu nacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Liga nacija se nastavlja u septembru, a BiH očekuju dvije utakmice. Prvo ćemo 23. septembra dočekati Crnu Goru, a tri dana kasnije gostovat ćemo u Rumuniji.

Rezultat i strijelci:

BiH – Finska 3:2 (Pjanić 5′ pen., Džeko 29′, 58′ / Pukki 10′, Kallman 18′)

Tabela:

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Spisateljica koja je napisala esej ”Kako ubiti svog muža” osuđena na doživotni zatvor / Bljesak.info

Spisateljica koja je napisala esej ”Kako ubiti svog muža” osuđena na doživotni zatvor / Bljesak.info

Gdje je najtoplije more u Grčkoj?

Gdje je najtoplije more u Grčkoj?