in

Lejla Njemčević druga na Svjetskoj maraton listi

Slatka-Tajna.Eu

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođena Tanović) nakon zadnjeg upisa bodova napredovala je za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi u maraton disciplini.

Bh. biciklistkinja se plasirala na 2. mjesto Svjetske ranking liste i time ostvarila najbolji plasman u istoriji Bosne i Hercegovine. Trenutno vodeća na UCI ranking listi je Švicarka Ariane Luthi sa 1570 bodova, na drugom mjestu je Lejla Njemčević sa 1479 bodova, dok je na trećem mjestu Katazina Šošna iz Litvanije sa 1441 bodom.

Da se takmičarka BiH nalazi u sjajnoj formi pokazuje podatak da je u ovoj sezoni upisala dvije pobjede na trkama Svjetskog kupa, dok su do kraja sezone ostale još četiri utrke Svjetskog kupa i sigurno da je jedan od ciljeva zauzeti prvo mjesto na Svjetskoj ranking listi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Reprezentativka BiH se trenutno nalazi u Češkoj gdje je u nedjelju očekuje Evropsko prvenstvo, a pred takmičarima je izuzetno zahtjevna staza u dužini od 90 kilometara sa 2.000 metara visinskog uspona. Sve favoritkinje su potvrdile učešće tako da će gledaoci moću uživati u ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZA UGODNIJU I POVOLJNIJU LJETNU VOŽNJU GRADOM ODABERITE CENTROCARD I MASTERCARD®

UHVAĆENI SU: Jelena Rozga i Ivan Pažanin u ugodnom druženju