in

HRT: Schwarzenegger osudio europske države

Slatka-Tajna.Eu

Zaštita klime

Foto: Ilustracija / Shutterstock

“Pružanje nade – inspiracija za akciju” – pod tim je sloganom, na inicijativu Arnolda Schwarzeneggera, u Beču održana konferencija o zaštiti klime. Obraćajući se iz Toronta, glumac i bivši guverner Kalifornije osudio je europske države jer i dalje kupuju naftu od Rusije. Upozorio je da Moskva tim novcem financira rat u Ukrajini, što smatra još jednim razlogom da se prestanu koristiti fosilna goriva.

– Naravno da su Rusi uzrujani, gube vojnike i opremu, tenkove i avione… Ali kažu: barem ne moramo plaćati za ovaj rat. Europljani nam šalju novac. Oni ga plaćaju. Bez obzira na to kakvo je vaše stajalište, krv je na našim rukama, jer mi financiramo rat. Moramo prestati lagati sami sebi. Imamo na raspolaganju svu tehnologiju koja nam je potrebna da fosilna goriva ostavimo u prošlosti, rekao je Schwarzenegger, aktivist za zaštitu okoliša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OTKRIVENO! NOVA DJEVOJKA ŽIKE JAKŠIĆA JE BIVŠA ŽENA FUDBALERA ZVEZDE! Sportista poznat po skandalima, a sa njom ima sina! (FOTO) – Senzacija

MILJANA KULIĆ KAO OD MAJKE ROĐENA! Slika se dok čeka operaciju smanjenja želuca