in

Vigins odmijenio najveće zvijezde, “ratnici” na korak do sedme titule

Vigins odmijenio najveće zvijezde, “ratnici” na korak do sedme titule
Slatka-Tajna.Eu
Vigins odmijenio najveće zvijezde, “ratnici” na korak do sedme titule

Košarkaši Golden Stejta došli su na korak do osvajanja šampionske titule u NBA ligi, pošto su poveli 3-2 u pobjedama protiv Bostona u finalnoj seriji. Voriorsi su u petom meču velikog finala savladali Seltikse 104:94 i nedostaje im samo jedan trijumf da sedmi put u istoriji podignu pehar Lerija O’Brajana.

Franšiza iz San Franciska je do sada šest puta stizala do šampionskog prstena, uključujući i tri trofeja u drugoj polovini prošle decenije.

Sada su veoma blizu da ponove taj uspjeh jer su napravljeni “brejk” u Masačusetsu potvrdili na svom parketu, iako su glavne zvijezde tima bile neprepoznatljive.

Prvi put od početka finalne serije Boston je bolje odigrao treću četvrtinu od Golden Stejta, ali je domaći tim smogao snage u posljednjih 12 minuta i riješio pitanje pobjednika.

Nisu izabranici Stiva Kera dozvolili da ih omete ispuštena prednost jer su već u uvodnom periodu došli do +14. Sa lijepom zalihomsu otišli na odmor, ali su “zeleni” u trećoj dionici uzvratili i napravili preokret.

Ipak, “ratnici” u skladu s nadimkom još jednom kreću u nalet i dolaze do trijumfa, uprkos činjenici da je Stef Kari bio katastrofalan.

Kari je nakon jedne od najboljih, odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri. Postigao je samo 16 poena uz veoma loš šut iz igre. Samo sedam puta je bio precizan iz 22 pokušaja, a promašio je svih devet šuteva za tri poena.

Imao je tri skoka, osam asistencija i po jednu izgubljenu i ukradenu loptu, ali je zato Endru Vigins preuzeo odgovornost i potvrdio zašto je Ol-star igrač.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vigins je meč završio sa 26 poena (12/23 iz igre, 0/6 trojke), 13 uhvaćenih lopti i dva uspješna dodavanja, dok je Klej Tompson dodao 21 poen.

Domaći igrači odlično su prošli u ovom meču, s obzirom na to da su pogodili samo devet trojki iz 40 pokušaja (22,5%). Jedna od njih bila je ona Džordana Pula uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine sa više od 10 metara.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ponovo je na parketu proveo oko četiri minuta i odrađivao onaj “prljavi” dio posla. Nije stigao da se upiše u listu strijelaca, imao je samo jedan skok, ali je zadržavao Džejstona Tejtuma.

Tejtum jeste bio najefikasniji kod gostiju sa dabl-dabl učinkom (27 poena i 10 skokova), Smart je dodao 20, dva više od Džejlena Brauna.

Voriorsi imaju prvu meč loptu i mogli bi da postanu šampioni nakon šeste utakmice, a Seltiksi moraju da pobijede kako bi izborili majstoricu.

Serija se sada seli u Boston gdje je šesti meč na programu u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu.

(RTS)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JEZIVA SAOBRAĆAJKA: Cvele se oglasio po izlasku iz bolnice

JEZIVA SAOBRAĆAJKA: Cvele se oglasio po izlasku iz bolnice

Hadžihafizbegović: Vučić se pita i o ispaši pčela, odajem mu ogromno priznanje

Hadžihafizbegović: Vučić se pita i o ispaši pčela, odajem mu ogromno priznanje