in

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i sin Darko

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i sin Darko
Slatka-Tajna.Eu
Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i sin Darko

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Foto: Nikola Cutuk / Pixell / HRT

Uhićen je bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. U akciji policije i Uskoka tijekom jutra je izvršen pretres domova više osoba u Petrinji, ali i na Istarskom i Zagrebačkom području. Osumnjičeni su za kaznena djela protiv službene dužnosti. Neslužbeno HRT doznaje da je Darinko Dumbović u vrijeme dok je bio gradonačelnik Petrinje, pogodovao tvrtki Titan Commerce, čiji je vlasnik Dumbovićev sin Darko.

Nakon uhićenja Darinka Dumbovića, njegov odvjetnik Dražen Ivanić, objasnio je za HRT što se bivšem petrinjskom gradonačelniku stavlja na teret.

– Gospodinu Dumboviću se stavlja na teret da je pogodovao sinu u vrijeme dok je bio gradonačelnik grada Petrinje. Obojica su uhićena, ali s Darkom nisam uspio stupiti u kontakt, no znam da se vrši pretraga njegova doma te tvrtke Titan Commerce. Komunicirao sam s djelatnicima policije, pretrage su i dalje u tijeku.

– Tijekom dana očekujem da će se vršiti pretraga doma i potraga za dokazima. To se radi polagano i pedantno i čini mi se da će veći dio dana proteći u pretrazi. Očekujem da će večeras ili sutra ujutro Darinko i Darko biti prepraćeni u Zagreb. Saslušanje u Uskoku najvjerojatnije će biti sutra. Obrana će biti aktivna. Ovo je apsolutno iznenađenje da bi se pokrenula istraga za ovo kazneno djelo, dokazat ćemo da je ovo potpuno neosnovano te nema niti jednog dokaza da se ovo djelo dogodilo. Gospodin Dumbović je iznenađen, po ničemu se nije dalo očekivati da bi se protiv njega vodio bilo kakav kazneni postupak. Odmah mogu reći da je sve to potpuno neosnovano, borit ćemo se da dokažemo da to nije bilo tako, zaključuje Ivanić. 

Sporna tvrtka Titan Commerce Darka Dumbovića

Sumnja se, neslužbeno doznajemo, u pogodovanje tvrtki Titan Commerce i navodnom pogodovanju u vrijeme dok je Darinko Dumbović bio gradonačelnik, a sin vlasnik tvrtke.

Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Radi se o razdoblju od 2013. do 2021. godine. Sve se istražuje, svjedočili smo pretresu sina Darka Dumbovića u naselju Mošćenica nedaleko Petrinje. Izuzet je niz predmeta, rekla je u podnevnom Dnevniku naša reporterka Sanja Mikleušević Pavić

Za nezakonito pogodovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

MUP: Akcija u tri županije

– Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Lopta može proći, ali igrač ne: Ronaldo izabrao najboljeg defanzivca ikada

Lopta može proći, ali igrač ne: Ronaldo izabrao najboljeg defanzivca ikada

Jelena Karleuša potkačila Natašu Bekvalac jer iza sebe ima tri propala braka

Jelena Karleuša potkačila Natašu Bekvalac jer iza sebe ima tri propala braka