in

Trik za čišćenje friteze

Trik za čišćenje friteze
Slatka-Tajna.Eu

Čišćenje je rijetko kome omiljena aktivnost, pogotovo čišćenje kuhinjskih uređaja koji su nepristupačni i na kojima se masnoća i mrlje zadržavaju.

Jedna takav kuhinjski aparat je i friteza. Za pripremu jela u fritezi obično se koristi veoma velika količina ulja, što može da vas navede na pomisao da je njeno čišćenje noćna mora.

Međutim, iskusne domaćice pronašle su idealan trik pomoću kojeg se friteza sama čisti. Kad je riječ o čišćenju friteze, bezbijednost je uvijek na prvom mjestu. Od suštinskog je značaja da preduzmete sljedeće korake:

Sada, kada ste preduzeli sve mjere bezbjednosti, vrijeme je za čišćenje. Ulje koje je u fritezi odložite ili ako je zaprljano – bacite, zatim izvadite mrežicu.

U bočicu sa raspršivačem sipajte: jednu šolju alkoholnog sirćeta, pola šolje vode i dvije kašike tečnosti za pranje sudova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mrežicu i unutrašnjost friteze obimno pospite sodom bikarbonom, pa poprskajte domaćim sredstvom koje ste napravili. Sve prelijte vrelom vodom i ostavite 30 minuta.

Poslije toga, vodu iz friteze prospite, pa sunđerom oribajte unutrašnjost, a žicom očistite mrežicu. Sve isperite čistim sunđerom i mlakom vodom.

Rezultat će vas oduševiti, a friteza je odmah spremna za korišćenje.

(Telegraf.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA

Honor X7 – eXtra energija, eXtra performanse

Honor X7 – eXtra energija, eXtra performanse