in

JEDINSTVENO ISKUSTVO U JEDINSTVENOM OBJEKTU: Prijavite se za 8. utrku uz stepenište “Avaz Twist Towera”!

Slatka-Tajna.Eu

Kompanija “Avaz-roto press”, kao izdavač najtiražnijeg dnevnog lista “Dnevni avaz” i sedmičnog magazina za ženu i porodicu “Azra”, u narednom periodu realizirat će veliki projekt pod radnim nazivom „Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom“.

Utrka „Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom“ realizirat će se osmi put 2. jula 2022. godine, u subotu. Očekujemo takmičare iz cijele BiH, regije i inozemstva. Sama utrka će, osim lokalnog, imati i internacionalni karakter. “Avaz Twist Tower” je, s visinom od 172 metra, najviša zgrada u regionu. Na 36. spratu ovog jedinstvenog objekta nalazi se vidikovac, na kojem će biti cilj utrke, a do kojeg vodi 780 stepenica.

Ovogodišnja utrka u “Avazovom” tornju jedan je od najprestižnijih maratona ovakve vrste u regionu.

Ovaj projekt ima za cilj promociju Sarajeva kao turističke i sportske destinacije, pogotovo nakon perioda stagnacije izazvanog pandemijom COVID-19. Također, cilj je pozicionirati Sarajevo na internacionalnu mapu sportskih dešavanja ovakvog tipa (vertikalnih maratona), zajedno s ostalim evropskim i svjetskim metropolama. Kroz projekt želimo i dodatno pozicionirati te brendirati zgradu “Avaz Twist Tower” kao moderni landmark našeg grada.

Kotizacija za utrku se ne plaća.

Zvanične prijave bit će otvorene do 1. jula 2022. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web-stranici “Dnevnog avaza” (www.avaz.ba) ili putem maila [email protected]

Za petero najbolje plasiranih u svojim kategorijama predviđen je novčani nagradni fond. Svi registrirani učesnici će dobiti diplomu, majicu i osvježenje.

Kategorije

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Takmičari (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Takmičarke (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Rekreativci muškarci/žene – od 18 do 55 god – utrka do 4. sprata

Djeca od 12 do 18 godina

Djeca od 6 do 12 godina

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Za pet godina u industrijskim zonama u FBiH otvoreno 113 firmi sa 2.972 nova radna mjesta

Zakazao novi meč: Floyd Mayweather ponovo u akciji