in

U TOKU JE DVODNEVNI TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH U MSP

Slatka-Tajna.Eu

U toku je dvodnevni trening za jačanje kapaciteta zaposlenih u malim i srednjim preduzećima na Zlatiboru u Hotelu Palisad. Trening se održava od 13. i 14. juna 2022. godine,provodi ga Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-ENERGIS.

 

Trening se realizuje u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE”, koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

 

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Zadovoljstvo nam je da je naša firma dobila priliku za učešće na ovoj vrsti obuke, iz razloga što je naša proizvodnja (metalske) industrije nužno vezana za inovacije na tržištu i na stalnom unapređenju naših proizvodnih procesa. Pošto je naša firma dosta orijentisana na inostrana tržišta, iz tog razloga nam je bitno da investiramo u inovativne projekte, kako bi bili konkurentni na domaćem tako i na inostranom tržištu. Sve pohvale za praktičan rad i zahvala oragnizatoru i stručnim predavačima”, navodi Bojana Tuludić, MTK Metal-komerc iz Užica.

 

Sutra slijedi nastavak obuke a djelić atmosfere sa treninga možete pogledati i sada.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BiH Serb opposition leader: Brussels document shows Dodik’s capitulating policy

Sinovi Emine Jahović i Mustafe Sandala jasno pokazali šta misle o maćehi!