in

PRVI REZULTATI JAVNE KAMPANJE „STOP ŠVERCU“

Slatka-Tajna.Eu

U prvih petnaest dana javne kampanje „Stop švercu“ koju provdi Uprava za indirektno oporezivanje zaprimljene su 72 informacije koje se odnose na nelegalnu prodaju duhana i cigareta na tržištu Bosne i Hercegovine.

Informacije su zaprimljene putem poziva na otvorenu liniju, čiji je broj 080 02 06 07, te slanjem poruka sa fotografijama i lokacijama mjesta gdje se vrši nezakonita prodaja cigareta na viber broj 065 355 155. Sve prijave će biti predmet detaljnih provjera koje će na terenu vršiti službenici Sektora za provođenje propisa u Upravi za indirektno oporezivanje.

Uprava za indirektno oporezivanje posebnu zahvalnost izražava građanima Bosne i Herecgovine, koji mogu biti naš, izuzetno značajan „inspektor“, budući da upravo oni u svojim lokalnim sredinama najbolje znaju ko i gdje vrši nezakonit promet duhanom i cigaretama. Važno je nagalsti da su svi pozivi besplatni i anonimni, te u potpunosti garantujemo anonimnost prijavioca nezakonitih radnji.

Prihodi od indirektnih poreza (PDV-a, akciza, carina i putarina), od najvećeg su značaja za ukupnu fiskalnu stabilnost cijele Bosne i Hercegovine. Novcem prikupljenim od indirektnih poreza u najvećoj mjeri se finansiraju zdravstvo, školstvo, putna infrastruktura, razna socijalna davanja i slično. Samo u prvih pet mjeseci UIO je prikupila 3 milijarde i 833 miliona KM, što je više za 739 miliona ili 24 % u odnosu na isti period prošle godine.

Samo po obnovi akciza na duhan i duhanske prerađevine u pet mjeseci 2022. godine UIO je prikupila 362 miliona KM, što je za 76 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Slađana Mandić ima hit: “Sati” u kafanskoj atmosferi – Hayat Production

PRVA KRIZA RADE MANOJLOVIĆ I MILANA POSLIJE POMIRENJA?! Prvi put im Momir rasturio vezu, sad im se i on petlja, Stanković poludio – Senzacija