in

DŽEMO HRU U SARAJEVU SNIMIO AUTOBIOGRAFSKU PJESMU: “Almedina” je moj konačni oproštaj od nesretne ljubavi

Slatka-Tajna.Eu

Džemo Hrustanović poznatiji pod nadimkom „Džemo Hru“ ovih dana boravio je u Sarajevu, gdje je u studiju „Saz“ Samira Zavlana snimao novu pjesmu. Autor muzike i aranžmana je Samir Zavlan dok je tekst pisao Goran Šoja.

Prateće vokale je otpjevala Mensura Bajraktarević, a terce Elvis Komar.

-Pjesma „Almedina“ je na neki način moja autobiografska pjesma jer je u njoj otpjevana moja nesretna ljubav. Naime, dugo godina sam se zabavljao sa djevojkom Almedinom, a onda je jednostavno nestala iz mog života. Takoreći preko noći je nestala, otišla za boljim životom. Ja joj nisam mogao pružiti ono što je očekivala, nisam mogao živjeti preko svojih mogućnosti. Ova snimljena pjesma naslovljena po njenom imenu je moj konačni oproštaj od nje.

-Ovom prilikom bih se zahvalio Samiru Zavlanu koji mi je dao fenomenalne uslove za snimanje, finansijski sam mogao sve to podnijeti. Pjesma je oduvijek bila moja velika ljubav i ona je kao moje dijete. Ne nadam se ničemu posebnom, snimam za svoju dušu, a ako se u međuvremenu i dese neki nastupi bit će dobrodošli. Promociju ću najvjerovatnije uraditi u Zvorniku, Tuzli i u Sarajevu. Ovom prilikom bih se isto zahvalio i mom kolegi pjevaču Elvisu Komaru koji se družio sa mnom tokom mog boravka u gradu na Miljacki – rekao nam je Hrustanović.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najintenzivnija je bitka za Donbas, ali nema mira ni na drugim bojištima

Zavirite u unutrašnjost Brenine jahte koju je platila 6 miliona eura: Ima 6 spavaćih soba i sve pršti od luksuza