Categories: Estrada

ĐEMILA TALIĆ-GABRIEL JE NEKADA ORGANIZIRALA KONCERTE U AUSTRALIJI: Halid me je naučio mnogim životnim lekcijama

Uspješna Bosanka Đemila Talić-Gabriel, ambasadorica dobre volje Sigurne kuće u Sarajevu i istaknuta humanitarka koja je realizirala niz projekata pomoći različitim udruženjima u Bosni i Hercegovini, priprema se za povratak u domovinu.

Brojne obaveze

Posljednjih mjeseci ona je bila u njenom drugom domu – Australiji. Zajedno sa suprugom Chrisom pomagala je najugroženijim kategorijama i ljudima na marginama društva, kako u ovoj zemlji, tako i u inostranstvu.

U Australiji je Talić-Gabriel angažovana u ulozi savjetnice pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu, te kao članica Liberalnog Vijeća žena Novog Južnog Velsa i UN Woman National Comitee Australia.

Nedavno su ona i njen suprug održali predavanje na temu multikulturalizma diplomcima Policijske Akademije Novog Južnog Velsa, na kojoj su redovni gosti predavači.

Nakon brojnih obaveza i zaduženja, Talić Gabriel s nestrpljenjem čeka da krajem mjeseca dođe u BiH i ponovo vidi brojne drage prijatelje. Posebno je raduje što će moći da prisustvuje koncertima naših zvijezda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Naime, Đemila je svojevremeno organizirala koncerte brojnih poznatih imena sa bh. estrade u Australiji. Sa mnogim od njih je veže višegodišnje prijateljstvo.

Redovan gost

– Halid Bešlić, Dražen Žerić Žera, Hanka Paldum, samo su neke od najpoznatijih ličnosti sa estrade koje mogu nazvati prijateljima. Halid nam je pjevao i na svadbi u Sarajevu i redovan je gost u našoj vili Gabriel u Neumu. Mnogo lijepih trenutaka i koncerata veže me i sa Žerom, ali i Hankom Paldum. Od Halida sam naučila nekoliko odličnih životnih lekcija i njegovi savjeti su mi mnogo koristili. Tu je i naš slikar Adin Hebib koji nas uvijek nasmije svojim šalama – kaže Đemila Talić Gabrijel koja u junu i julu planira biti na nekoliko koncerata Halida Bešlića i “Crvene jabuke”.

Redakcija

Recent Posts

Iz FK Vojvodina čestitali titulu Borcu

Fudbaleri Borca večeras su pobjedom protiv Igmana na „Gradskom stadionu“ kolo prije kraja sezone sovojili…

19 minuta ago

RAZVALILA NA CRVENOM TEPIHU: Zatražil pomoć pratioca

Modna influenserka Tamara Kalinić iz Srbije, koja je svojevremeno uvrštena među 100 najboljih influenserki po izboru Sandej…

1 sat ago

“Zmajići” spremni za Škijin memorijal

Mlada fudbalski U15 reprezentativci Bosne i Hercegovine spremno dočekuju 12. Međunarodni memorijalni turnir „Josip Katalinski-Škija“.…

2 sata ago

EMINA JAHOVIĆ SE OPORAVLJA U SAMOĆI: Ona ne stari

Emina Jahović se oglasila na Instagramu kako bi informisala fanove da “puni baterije”. Sudeći po objavi,…

4 sata ago

Kako pravilno da operete bijelu odjeću

Bijela odjeća je sinonim za čistoću i svježinu, ali održavanje toga da bijelo bude bijelo…

4 sata ago