in

„Zmajevi“ sa bodom u Podgorici do prvog mjesta u grupi

„Zmajevi“ sa bodom u Podgorici do prvog mjesta u grupi
Slatka-Tajna.Eu
„Zmajevi“ sa bodom u Podgorici do prvog mjesta u grupi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u Podgorici protiv Crne Gore rezultatom 1:1 u okviru trećeg kola UEFA Lige nacija i sa osvojenim bodom se izdvojila na prvom mjestu grupe B3.

U prvom poluvremenu obje reprezentacije su imale nekoliko dobrih šansi za postizanje gola. Prvu priliku na utakmici imala je Crna Gora u 3. minutu, kada je udarac Vladimira Jovovića sa dvadesetak metara Ibrahim Šehić krajnjim naporom uspio da odbrani.

U 6. minutu Miralem Pjanić je izveo korner sa desne strane, a udarac glavom Dennisa Hažikadunića Milan Mijatović vrhovima prsti prebacuje preko prečke. U 19. minutu udarac iz daljine je oprobao i Dino Hotić, ali je golman Crnogoraca bio dobro postavljen.

U 35. minutu Crna Gora je izvela brz kontranapad preko Stefana Mugoše po desnoj strani, ali njegov udarac sa ivice šesnaesterca odlazi pored desne stative. Najbliže postizanju gola u prvom poluvremenu bio je reprezentativac Crne Gore Vladimir Jovović, koji je u 41. minutu na lijevoj strani prošao između Matea Sušića i Dina Hotića, nakon čega njegov udarac zaustavlja prečka.

U 52. minutu nakon jednog kornera Amir Hadžahmetović je „uhvatio volej“ sa 16 metara, ali je golman domaće ekipe još jednom bio dobro postavljen. U 58. minutu nakon kornera sa desne strane Luka Menalo, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, uhvatio je loptu iz prve, ali Mijatović još jednom dobro interveniše i spašava svoju mrežu.

U 62. minutu BiH je povela. Jednu dubinsku loptu iz odbrane Smail Prevljak je uspio da sprovede do Luke Menala koji pronalazi put do mreže za veliko slavlje „zmajeva“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sedam minuta kasnije ponovo je Smail Prevljak bio u prilici, ali je njegov udarac izblokirao Žarko Tomašević. U 77. minutu Crna Gora je izvela kontranapad, Adam Marušić je šutirao sa 16 metara, lopta je od Anela Ahmedhodžića promijenila smjer i završila u mreži.

U 84. minutu BiH je imala mnogo sreće, kada udarac Marušića iskosa sa lijeve strane odlazi samo par centimetara pored lijeve stative.

U drugoj utakmici u grupi 3 Lige UEFA Lige nacija koja je igrana u Bukureštu Rumunija je golom Nicusora Bancua u 30. minutu savladala Finsku sa 1:0.

Nakon tri odigrana kola na tabeli vodi Bosna i Hercegovina sa 5 bodova. Finska i Crna Gora imaju po 4, a Rumunija 3 boda.

Sljedeću utakmicu bh. reprezentacija igra u utorak 14. juna (20:45 sati) u Zenici protiv Finske.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pohod novinara “Nezavisnih” na pitomu planinu: Vranica, raj na zemlji

Pohod novinara “Nezavisnih” na pitomu planinu: Vranica, raj na zemlji

SVA REBRA ISPALA: NOVO IZDANJE IVE GRGURIĆ ZABRINULO MNOGE!

SVA REBRA ISPALA: NOVO IZDANJE IVE GRGURIĆ ZABRINULO MNOGE!