in

Male tajne uređenja vašeg hodnika

Male tajne uređenja vašeg hodnika
Slatka-Tajna.Eu

Hodnici su najvažniji prijelazni prostori u našim domovima, a sve što se odlučimo za dekoraciju trebalo bi savršeno funkcionirati s ostalim prostorijama koje vode od njega.

Dilema u vezi s uređenjem često dovodi do toga da budemo vrlo oprezni s bojama koje koristimo, a neutralne blijede nijanse za koje se najčešće odlučujemo mogu ujednačiti atmosferu, stvarajući prostor u kojem se niko ne želi zadržati ili koji ne pamti.

Dizajneri i stručnjaci podijelili su sjajne ideje koje će vam maksimalno pomoći da iskoristite ovaj prostor. Za početak, najvažnije je razbiti vizuelnu okvirnost prostora i dodati žarišne tačke interesa koje ga čine dinamičnijim.

Žudite za više boja?

Stručnjaci za boje i dizajneri interijera predlažu da razmislite o bojama sunca ili svjetlosti svijeća. To je ono što izaziva osjećaj doma i zadovoljstva, a bez obzira na to da li ste u blizini vrta ili ne, mogli biste razmisliti i o nijansama listova zelene salate. Međutim, ako želite stvoriti dramatičnije okruženje, onda svakako odaberite boje koje izazivaju snažne, trenutne emocionalne reakcije – duboki patlidžani i šljive, kojima ćete postići željeni izgled.

 

 

Sve samo ne dosadno

Nemojte bježati od eksperimentiranja s bojom, posebno u prostoru bez svjetla. Samouvjerena upotreba svijetle boje kao što je žuta stvara prijatan i živahan prostor. Ako, ipak, ne želite previše rizikovati sa svijetložutom, pokušajte ubaciti nekoliko hrabrih dodataka kao što su kuke ili klupe, kako biste dobili sličan dojam.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Biljke kao dodatak svježine

Kako biste stvorili uravnoteženu energiju, nastojte da unesete što više prirodnog svjetla, prikazujući lišće i biljke. Ovaj kutak možete dodatno osvježiti dodajući vazu s pravim cvijećem, koja će unijeti i radost.

Osvjetljenje je jednako važno

Zidne svjetiljke mogu istaknuti prekrasan plafon, a viseća rasvjeta može biti zaista efikasna u stvaranju osjećaja većeg prostora. Odlučite se za više visećih svjetiljki koje se protežu cijelom dužinom vašeg hodnika, a ovo će privući pogled u prostor i dati utisak topline i privlačnosti.

Svašta pomalo

Tapete su idealan način da dodate dizajnersku karakteristiku i jedinstvenost bez zauzimanja dragocjenog prostora ili pretrpavanja. Pruge su klasičan izbor i mogu se koristiti za stvaranje iluzije prostora. Horizontalne pruge će voditi oko prema gore, a vertikalne će izdužiti područje. Također, uvijek prošetajte prostorom i osjetit ćete prirodna mjesta za fotografije. Zapamtite, umjetnine ne moraju uvijek biti okačene na sredini zida, mogu stajati i na stolovima ili pored skulptura i polica za knjige.

 

The post Male tajne uređenja vašeg hodnika appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nova zagrebačka vlast nije osigurala nijedno dodatno mjesto u vrtićima

Nova zagrebačka vlast nije osigurala nijedno dodatno mjesto u vrtićima

Imali smo više od igre, nažalost nismo pobijedili

Imali smo više od igre, nažalost nismo pobijedili