in

Rusija se FIFA-i požalila na ukrajinske dresove

Slatka-Tajna.Eu


Smeta im jedan detalj


Ruski nogometni savez poslao je žalbu FIFA-i zbog detalja na dresu ukrajinske nogometne reprezentacije.Ruski nogometni savez podnio je službenu žalbu Međunarodnom nogometnom savezu zbog dresova koje je ukrajinska reprezentacija nosila na nedavnim utakmicama u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Igrači Ukrajine nosili su u porazu od Walesa u finalu baraža plave dresove s kartom vlastite zemlje na prednjoj strani, na kojoj je bio i poluotok Krim, kojeg su Rusi zauzeli i smatraju svojim.

Ukrajinska ekipa nosila je i žutu verziju spomenutih dresova tokom svoje pobjede u Škotskoj prošle sedmice u polufinalu baraža za SP. Rusija je 2014. otuđila Krim od Ukrajine, dok se ruski predsjednik Vladimir Putin osvrnuo na “potrebu zaštite prava ruskih građana i govornika ruskog u regiji”. Sukob je, naravno, dobio nove dimenzije u februaru ove godine kada je ruska vojska izvršila invaziju na ukrajinski teritorij.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Krim je još uvijek međunarodno službeno priznat kao dio Ukrajine, ali Rusija ga smatra dijelom svog teritorija.

“Ruski nogometni savez poslao je pritužbu Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA) navodeći da je Ukrajinski nogometni savez prekršio pravila organizacije, koji je na svojim dresovima nosio sliku Krima kao dijela ukrajinskog teritorija”, navedeno je.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Direktor Hayat Produkcije na konferenciji Garden of Dreams: Za naše Sarajevo – Hayat Production

OPALIO JE POLA ESTRADE! OVE SRBPSKE LJEPOTICE JE HIPNOTISAO ĆAZIM OSMANI: Držaćete se za glavu kada vidite listu! Šok! – Senzacija